Google Lens, bir milyar nesneyi tanımlayabiliyor - Haberler - indir.com

Google Lens, bir milyar nesneyi tanımlayabiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 12:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Teknoloji ve yazılım devi Google'ın yapay zeka destekli kamera aracı olan Google Lens, bir milyar nesneyi tanımlayabiliyor. Google, resmi blogunda yer verdiği bir yazı ile bu bilgiyi bizler ile paylaştı. Geçen yıl faaliyete giren Google Lens'in ilk versiyonu sadece Fotoğraflar ve Asistan uygulamaları içinde kullanılabiliyordu. Ayrıca servisin repertuvarında sadece 250 bin civarında nesne bulunuyordu.

Google Asistan içerisine Türkçe dil desteği geldi!

ABD Kongresinden Google'ı zor duruma sokacak sorularABD Kongresinden Google'ı zor duruma sokacak sorular

Google Lens, bir milyar nesneyi tanımlayabiliyor

Google'ın yapay zeka destekli kamerası Google Lens, yaklaşık olarak bir milyar nesneyi tanımlayabiliyor. Genişleme Google Lens'in optik karakter tanıma motorunun daha fazla ürün etiketi okuması için eğitilmeye başlamasından yaklaşık olarak bir yıl sonrasında gerçekleşti. Metinleri tanıyan Google Lens, daha fazla ürüne dair adlandırma yapabiliyor. Aynı zamanda akıllı telefonlar tarafından çekilmiş olan fotoğraflardan gelen verilerle birlikte sistemi sürekli olarak besliyor. Google, bu özelliğin eskisinden çok daha güvenilir olduğunu belirtiyor.

1 milyar nesne rakamı ise Google Alışveriş üzerinden erişebilir olan ürünlerin sayısına dayanıyor. Yanı daha belirsiz, satın alınamayan nesneler, 1990'ların oyun konsolları ve nadir bulunan kitap baskıları bu hesaba dahil edilmiyor. Ancak mevcut rakamın merak ettiği şeyler için aramaya çıkan kişileri oldukça cezbedecek. Alışverişi  yapılan ürünlerin yanında, Google Lens şimdi kişileri, Wi-Fi ağ adlarını, geometrik şekilleri de tanımlayabiliyor. Kablosuz ağ yönlendiricisinin fotoğrafını çekerek Wi-Fi şebekesine otomatik olarak bağlanma özelliği I/O 2017'de gösterilmişti. I/O 2018'de kartvizitten bilgilerin kopyalanması ve telefonun kişi rehberine bu bilgilerin eklenmesi gösterilmişti. 

Google Lens, Türkiye'deki Android telefonlarda da kullanılmaya başlandı. Bu sayede sizde Google'ın yapay zeka destekli kamera uygulaması olan Google Lens'i indirerek içerisinde bulunan birçok işlevsel özellikten faydalanabilirsiniz. Ayrıca Google Lens telefonunuzun kamerası ile yapay zeka teknolojisini birleştirerek, kameranın gördüğü yerler hakkında bilgiler verebiliyor. Örneğin bir mekanın fotoğrafını göstererek bu mekanın nerede olduğunu bulabilir ve mekan hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Harita konusunda oldukça kullanışlı olan bu uygulamayı günlük olarak kullandığınız nesnelerde de test edebilirsiniz. Google Lens bu nesneleri tanımlayıp onlar hakkında sizlere bilgiler verir. Ayrıca bu bilgileri hızlıca kullanabileceğiniz seçeneklerde mevcut.


Google Play Store'da Bağış İmkanı BaşlıyorGoogle Play Store'da Bağış İmkanı Başlıyor
Google CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyorGoogle CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyor
Google CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!Google CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!

PAYLAŞ