Google kullanıcı verilerini gizlice topladığı iddiasıyla dava edildi - Haberler - indir.com

Google kullanıcı verilerini gizlice topladığı iddiasıyla dava edildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-04 15:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Googlei veri toplamayı kapatma iznini verdiği kullanıcıların vermiş olduğu bilgileri yine de kaybettiği iddiasıyla dava edildi. Google'ın bu iddialara vermiş olduğu cevapsa oldukça sert oldu. Teknoloji devi, iddiaları kesinlikle reddettiğini belirtti. İnternet imkanlarını aktif olarak kullanan kullanıcı sayısı milyonların üzerinde. Bu kullanıcılar, bilgilerini vermemeyi tercih etmeseler bile bilgileri büyük şirketlerin eline geçebilir. Bu büyük şirketlerin biri olan Google da kullanıcıların izni olmadığı halde bilgileri elinde tuttuğu için dava edildi. Kaliforniya'da fedaral mahkemeye salı günü yapılan şikayette, Google'ınveri ihlali yaptığı iddia edildi. 

"Google; kişilerin veri gizliliğini koruyarak onları güvence altına almak için ne yaptığına bakılmaksızın, kullanıcı arama geçmişiyle diğer internet aktivitelerini izliyor ve topluyor" iddiasıyla açılan dava; Google, Chrome tarayıcısını kullanan kullanıcılara veri toplamanın kapatılması iznini verdiği halde, internet siteleri tarafından kullanılan diğer Google araçlarının verileri toplamaya devam ettiğini savunuyor. 

Google, Android 11 tanıtımını ertelemek zorunda kaldıGoogle, Android 11 tanıtımını ertelemek zorunda kaldı

Google, suçlamaları sert bir şekilde reddetti

Yapılan bu iddialarla mahkemeye taşınan dava, mahremiyetin ihlali konusunu içeriyor. Google bünyesinde yer alan söz Jose Castaneda, kullanıcılar özel arama yaptıkları zaman diğer internet sitelerinin bilgi toplamaya devam edeceklerini belirtti ve "Bu iddialara şiddetle itiraz ediyoruz ve kendimizi onlara karşı şiddetle savunacağız" diyerek Google'ın suçlamaları kabul etmediğini aktardı. Söz konusu bu dava, daha önce Uber Technologies Inc. gibi güçlü firmalarla iş birliği bulunan yüksel profilli olan Boies Schiller Flexner LLP firması tarafından açıldı. Flexner LLP, kullanıcılar Google Analytics ve Google Ad Manager gibi Google servislerine bağlı uygulamalar kullandıkları ve internet sayfalarını ziyaret ettikleri zaman, Google'ın IP adresleri ve arama geçmişleri de dâhil olmak üzere bilgi topladığını savunuyor.

Şu an için bir sonuca kavuşturulmayan davadan Google'ın nasıl sıyrılacağı birçok kişi tarafından merakla bekleniyor. Teknoloji devi, şimdilik tüm bu suçlamaları reddediyor olsa da davanın gidişatına göre ifade değişikliğine başvurabilir. Dava neticelendiği zaman sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Google Sodar'la sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olacakGoogle Sodar'la sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olacak
Nest cihazları Google’ın gelişmiş koruma programıyla korunacakNest cihazları Google’ın gelişmiş koruma programıyla korunacak
Google AR desteği alacak telefon modelleriGoogle AR desteği alacak telefon modelleri

PAYLAŞ