Google kripto para reklam yasağına son verdi - Haberler - indir.com

Google kripto para reklam yasağına son verdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-04 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, 2018 yılının Mart ayı içerisinde Bitcoin ve kripto para ile ilgili olarak reklamlara yasaklama kararı almıştı. Arama motoru üzerinden herhangi bir şekilde kripto para içerikleri reklamlar, işletmeler tarafından yayınlanamıyordu. Fakat bu yasak ters tepti. Google kripto para reklam yasağını da tamamen kaldırdı. 

Bilindiği üzere Google, uzun bir zamandır kripto paralar ile ilgili olan reklamların gösterimine de izin vermiyor. Özellikle de 2020 yılı ile beraber hızlı bir şekilde yükselmeye devam etmesinin etkisinde kalmış durumdadır. Öyle ki Mart 2018'de yasaklanan kripto para reklamları 2 Ağustos itibariyle yeniden görüntülenmeye başladı. Google kripto para reklam yasağı bugün itibariyle tamamen kaldırıldı. Şirket, Haziran ayı içerisinde bir açıklama yapmış ve açıklamada şu sözlere yer verdi; "3 Ağustos’tan itibaren, Amerika Birleşik Devletleri’ni hedefleyen Kripto Para Borsaları ve Cüzdanları kendi ürünlerini ve hizmetlerinin reklamını yapabilir."

Google Play Protect Sınıfı GeçemediGoogle Play Protect Sınıfı Geçemedi

3 Ağustos tarihinden sonran Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bir ABD vatandaşı Google üzerinde Bitcoin ile ilgili arama yaptığında ise artık Coinbase'i en iyi  sonuç olarak en üstte çıkarabiliyor. Platform üzerinden reklam vermek isteyen kripto para işletmeleri, reklam vermeden önce FinCen'e kayıt olmak durumundadır. Aynı zamanda reklam vermek için bunun haricinde karşılanması gereken farklı gereksinimler vardır. Google reklamları dijital varlığı olan işletmeler için oldukça önemli bir noktadadır. Yılda milyonlarca işletme Google reklamları sayesinde işletmelerini üst noktalara taşıyıp karlarını artırmaya odaklanıyor. Bitcoin, kendisini pazarlayamaz ancak kripto para borsaları reklamlar ile beraber çok daha fazla kullanıcının karşısına çıkıp, Bitcoin ve diğer kripto paraları bu kişilerin karşısına çıkabilir. Google gibi bir şirketin reklam yasağını kaldırması dolaylı bir şekilde Bitcoin ve piyasanın geneli için olumlu bir adım olarak nitelendirilebilir.


Google’a İngiltere’den tazminat davası!Google’a İngiltere’den tazminat davası!
Google iPhone Kullanıcılarını Kendine Çekmek İçin Çalışmalara BaşladıGoogle iPhone Kullanıcılarını Kendine Çekmek İçin Çalışmalara Başladı
Google Translate uygulamasının arayüzü değişiyorGoogle Translate uygulamasının arayüzü değişiyor

PAYLAŞ