Google’ın ünlü not uygulaması olan Google Keep için yeni bir tasarım değişikliğine gidildi. Uygulamadan ilk fotoğraflar da paylaşıldı.

Android 12 işletim sistemi ile birlikte telefonlarda yer alan uygulamaları özel bir şekilde tasarlayan ve yeniden kullanıma sunan Google, Keep görüntüleri ile de büyük bir beğeni kazandı. Eski sürüm ile yeni sürüm arasında yaşanan farklar oldukça dikkat çekerken, kullanıcılar yeni tasarım ile birlikte daha işlevsel bir uygulama kullanma şansına erişebiliyor. Arama çubuğu, notlar ve uygulama dahilinde yer alan diğer tüm detaylar baştan aşağı yenilenmiş durumda.

Google Keep’te yapılan yenilikler neler?

Google’ın hemen hemen uygulamalarında kullandığı tasarım dili, Google Keep için de özel olarak uyarlanmış durumda. Renkler duvar kağıdının renkleri ile değiştirilebilecek ve böylece Google Keep için yeni dönemde çok daha renkli ve hareketli bir kullanım yaratılmış olacak. Tasarım dışında kullanıcıların tercih edebileceği herhangi yeni bir özelliğin bulunmadığı Google Keep’te temel olarak amaç, tasarımda Android 12 çizgisini yakalayabilmek. Bu bakımdan yapılacak güncelleme sonrasında uygulamanın yeni halini kullanacak olan Google Keep kullanıcıları için tasarımsal değişiklik ile birlikte kullanıcıların çok daha seveceği bir versiyon sunulmuş olacak.

Yenilenen sürümde özellikle yuvarlatılmış köşeler dikkat çekiyor. Daha oval tasarımlar ile hareketliliğin yakalandığı Google Keep uygulamasında, kullanıcılar daha kompakt bir tasarım ile daha fazla nota ulaşabiliyor. Üstelik yenilenen versiyonda Android 12’ye geçiş yapacak kullanıcılar için özel widget desteği de mevcut.

11 1632733429

Google Keep widget desteği

Kullanıcılar telefonların ekranlarını ekleyeceği yeni bit widget sayesinde tüm notlarına uygulamaya giriş yapmadan telefon ekranı üzerinden ulaşma şansına sahip oluyor. Bu bölümde de yine pek çok farklı özellik kullanıcılara sunuluyor. Tek bir ekran üzerinden kullanıcıların yeni notlar ekleyebilmesi, daha önce oluşturduğu listelere göz atabilmesi, ses ile not alabilmesi, çizim yapabilmesi ya da kamera ile yeni bir not ekleyebilmesi mümkün. Bu bakımdan tasarımsal yapılan değişiklikler ile birlikte kullanıcılar için daha dikkat çekici hale getirilmiş olan Google Keep, önümüzdeki dönemlerde kazanacağı yeni yeteneklerle de Android’in en iyi not uygulaması olması ve bu konuda rakiplerine fark atması mümkün.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir