Google HTC'yi Satın Aldı - Haberler - indir.com

Google HTC'yi Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-31 13:13:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

İnternet devi Google, akıllı telefon üretici markası olan HTC'nin mobil bölümünü resmen satın aldığını açıkladı. Yapılan açıklama ile şirketin mobil tarafı tam 1.1 milyar dolarlık anlaşma ile sağlanmış oldu. Akıllı telefon pazarında bir süredir bir türlü beklenen yükselişi gerçekleştiremeyen HTC cephesinden sanal gerçeklik tarafında bir yükseliş görmüştük. Google ise bir yazılım şirketi olmaktan öte HTC'nin mobil bölümünü satın alacağını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu.

Google'un Nexus serisi modellerin üretimi durması ile beraber kendi markası altında akıllı telefonlar üretmeye başladı. HTC mühendisleri tarafından tasarlanmış olan Pixel serisi modellerde bir hayli yüksek başarılara imza atmış durumda. Pixel serisi ile böyle bir başarı yakalayan ekibi kendi hanesine katmak isteyen şirket ise geçtiğimiz aylarda HTC ile bu konu hakkında görüşmelere başlamıştı. Söz konusu tamamlanan anlaşma ile HTC'nin mobil tarafı tamamen Google cephesine geçmiş olacak. Ayrıca HTC'nin mobil tarafta sahip olduğu patent içerikleride bu transfer ile beraber satılmış oldu.

Milyar dolarlık satın alma işlemlerinde ülke onayları devreye girdiği için Tayvan hükumetinin de vereceği izin ile beraber satın alma işlemi için bulunan tüm engellerde ortadan kalkmış olacak. Google cephesinden ise resmi blog üzerinden yapılan açıklama ile anlaşmanın sorunsuz bir şekilde tamanlandığının duyurusu gerçekleşti.





PAYLAŞ