Google Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özellikler - Haberler - indir.com

Google Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-05 22:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google haritalar, AR destekleyen telefonlar için Street View haritaların bir gelişmiş versiyonu olan Live View özelliği harita desteğini bir senedir kullanıcıların hizmetine sunuyor. Şimdiye kadar birçok hatayla karşımıza çıkan bu özellik, yeni Google haritalar güncellemesi ile kullanıcılar açısından çok daha kullanışlı bir hale geliyor.

Google haritalar Live View ve yeni özellikler

Eğer artırılmış gerçeklik teknolojisi destekleyen bir telefon kullanıyorsanız, haritalar tarafından sunulan bu AR özelliğini siz de akıllı telefonunuzda kullanabilirsiniz. Live View özelliği geçen sene ortaya çıkmış, kısa süre içerisinde AR desteğine sahip Android ve iOS işletim sistemli akıllı telefon kullanıcıları bu ilginç özelliği denemişti. Ancak Google haritaların bu AR destekli özelliği uzun süredir belli hatalar içeriyordu.

App Store gelirde Google Play Store’u ikiye katladıApp Store gelirde Google Play Store’u ikiye katladı

Haritalar üzerinde işaretlediğiniz yere Live View üzerinden gitmeye çalıştığınız zaman, bu işaretleme canlı görünüm özelliğinde sizi yanlış bir konuma götürebiliyordu. Google tarafından  yeni getirilen güncelleme ile birlikte, artık AR özelliğinin yüksekliği de hesaba katmasını sağlanacak. Böylece haritalar uygulaması sizi çok daha doğru bir şekilde yönlendirebilecek.

Doğru işaretlemenin dışında, canlı görünüm özelliği ile birlikte, Google ünlü meydanları, tarihi yer ve tanınmış yerleri haritada ön plana çıkaracak. Daha önce sadece işaretlenmiş olan ünlü yerlere artık nasıl gidebileceğiniz de yeni güncellemeyle birlikte gelmiş oldu.

Eğer bir şehre ilk defa geliyorsanız bu AR özelliği sayesinde, önemli bina, tarihi mekan ve müzelere bu AR harita yardımıyla çok daha kolay gitmeniz mümkün oluyor. Şu an için bu yeni Google haritalar güncellemesi henüz Android tarafında yalnızca beta kullanıcılarına dağıtılmaya başlamış gibi görünüyor. Güncellemenin kısa süre içinde Android tarafına gelmesi bekleniyor. iOS kullanıcıları ise özelliğe sahip olmak için bir iki hafta daha beklemek zorunda kalacak.

Bu özelliği kullanabilmek için Android için ARCore, iOS için ise ARKit desteğine sahip olan bir akıllı telefonunuz olması gerekiyor. Bu arada her ne kadar AR haritalar yenilik gibi sunulmuş olsa da, ilk defa Nokia tarafından Here haritalar ile yıllar önce karşımıza çıkan bir özellikti.

Tabii ki o dönemde AR teknolojisi bu kadar gelişmediği için tam anlamıyla canlı bir AR özelliği sunulamıyordu. Sizce Google Haritalar Live View özelliği nasıl? Deneyimlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ