Google Haritalar artık demiryolu geçitlerini gösteriyor - Haberler - indir.com

Google Haritalar artık demiryolu geçitlerini gösteriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-10 23:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google Haritalar için yapılan yenileme ile birlikte uygulamaya demiryolları da eklendi.

Trafik ve navigasyon konusunda sürekli geliştirilen Google Haritalar için yeni bir özellik daha getirildi. Demiryollarının da sisteme eklenmesi ile birlikte artık kullanıcılar demiryolların ve demiryolu geçitlerini uygulama üzerinden görebilecek.

Google Haritalar için toplu taşıma ve park yeri ücreti ödeme özelliği yayımlandıGoogle Haritalar için toplu taşıma ve park yeri ücreti ödeme özelliği yayımlandı

Google Haritalar ile kazaların azaltılması hedefleniyor

Dünya genelinde yaşanan trafik kazalarının büyük bir bölümü demiryolu geçitlerinde meydana geldiğinden dolayı Google mevcut özellik ile birlikte kullanıcıları da uyarmayı planlıyor. Mevcut yol planlamalarında, yol üzerinde demiryolu geçidi olması halinde Google Haritalar gecikmelerin yaşanabileceğini belirtiyor. Bununla birlikte özelliğin en dikkat çeken yanı, geçitlere ve demiryollarına yaklaşılması halinde kullanıcıların uyarılacak olması. Böylece sürücüler, bölgelere daha temkinli yaklaşabilecek.

Google tarafından resmi olarak duyurulmayan mevcut özellik, pek çok cihazda yeni güncelleme ile birlikte kullanılmaya başlandı. Google Haritalar rakiplerinin benzer özellikler sunmasının ardından Google tarafından da böyle bir yenilik getirilmiş oldu. Haritalar uygulamasındaki yenilik hakkında önümüzdeki günlerde Google tarafından daha kapsamlı bir açıklama ve tanıtım yapılması bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
Google Haritalar'a karanlık mod geliyorGoogle Haritalar'a karanlık mod geliyor

PAYLAŞ