Google Hangouts isim değiştirdi! - Haberler - indir.com

Google Hangouts isim değiştirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-10 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Şirketler arası güvenli ve kolay iletişimi sağlaması adına piyasaya sürülen Hangouts Chat, tarihe karışmıştı. Google’dan gelen açıklamaya göre ise Hangouts Chat’in artık Google Chat olarak yayın hayatına devam edeceğini doğruladı. Silikon Vadisi devi Google, çeşitli zamanlarda yeni projelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Kullanıcılardan gelen geri dönüşleri topluyor ve bu geri dönüşlere göre hareket eden Google, projelerini sonlandırma yoluna gidebilirken bu projeyi geliştirmeyi veya üzerinde yenilikler yaparak tekrar yayınlamayı tercih ediyor. Arama motoru ve internet devi olan Google’un 2013 yılında Google Plus’ın bir eklentisi olmaktan çıkartıp platform şeklinde piyasaya sürmüş olduğu Hangouts, yeni koronavirüs salgının dan ötürü kullanımında yüksek bir artış yaşadı.

Google Hangouts, Google Chat olarak yoluna devam ediyor

Google Chrome 81'in sunduğu özelliklerGoogle Chrome 81'in sunduğu özellikler

Teknoloji sektörünün lideri konumunda yer alan Google, G Suite için yaptığı kurumsal tekliflerden Hangouys marka ismini tamamen kaldırdı. Google Hangouts yerine artık Google Chat olarak adlandırılması karar verildi. İsim değişikliği bunula kalmazken Hangouts Meet servisinin adı da Google Meet olarak değiştirildi. G Suite’in destek dökümanın da fark edilen Google Meet ve Google Chat adlandırılmaları sonrasında Google Chat, ABD’li teknoloji şirketinden de doğrulandı.

Google Plus’tan 2013 yılında ayrıldıktan sonra ayrı bir sohbet uygulaması olan Hangouts için açıklamalarda bulunan Google sözcüsü, tüketici konumunda bir değişiklik olmayacağının dikkatini çekti. Google’un Slack’e rakip olan Hangouts Chat artık Google Chat olarak anılmaya devam edilecek.


Google Google "Hangouts" kullanımı arttıkça video kalitesinin düşeceğini açıkladı
Google çalışanları Zoom kullanamayacakGoogle çalışanları Zoom kullanamayacak

PAYLAŞ