Google, Google Asistan’a sesli mesaj gönderme özelliği ekledi - Haberler - indir.com

Google, Google Asistan’a sesli mesaj gönderme özelliği ekledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-21 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, Android kullanıcılarının akıllı asistan deneyimini gerçekleştirmek için, Google Asistan hizmetine sesli mesaj gönderme özelliğini ekledi. iOS 14'te bulunan Siri'deki özellikten ilham alan Google, Google Asidtan'a sesli gönderme özelliğini ekleyerek kullanıcılarına çok daha donanımlı bir kullanım sunuyor. 

Oldukça basit bir şekilde, “Hey Google, sesli mesaj gönder!” diyerek istediğiniz kişiye sesli bir mesaj gönderebileceksiniz. Fakat söz konusu bu özellik henüz Android akıllı cep telefonlarda bulunan Google Asistan için geçerli değildir. Akıllı ekranlar veya diğer cihazlarda şu an için bu özellik desteklenmiyor. Herhangi bir kişiye sesli mesaj göndermek istiyorsanız, istediğiniz uygulamanın ismini de komuta ekleterek o uygulama üzerinden sesli mesaj gönderme talebinde bulunabilirsiniz. Örneğin, “WhatsApp üzerinden sesli mesaj gönder!” komutunu verdiğinizde kaydettiğiniz sesli mesaj WhatsApp’tan gönderilir. Aynı zamanda asistan, ses kaydını tamamladığınızda mesajı göndermeden önce onay isteyerek, istenmeyen kazaların önüne de geçecek.

Google Android telefonlarla bir deprem ağı kuracakGoogle Android telefonlarla bir deprem ağı kuracak

Google Asistan'a sesli mesaj özelliği

Dünyanın yazılım devi olarak kabul edilen şirket, Google Asistan'ın sesli mesaj gönderdiğinde, isteğe bağlı olarak karşı tarafa sesli mesaj içeriğini metin şeklinde de gönderebileceğini söylüyor. Bu şekilde konuştuğunuz şeyler, asistan tarafından yazılı bir metin haline getirilecek. Bu sayede göndermek istediğiniz kişiye de bu şekilde gönderilecek. Söz konusu bu yeni özelliği henüz Telegram ve diğer mesajlaşma uygulamaları için aktif hale getirilmedi. Fakat önümüzdeki günlerde bu uygulamalarda da kullanılabilir hale getirilecek. 

Son olarak, Google Asistan’ı kullanarak sesli mesaj kullanma özelliğinin henüz İngilizce konuşulan ülkelerde ve Brezilya’da aktif olduğunu ancak çok yakında ülkemizde de kullanıma açılacağını belirtmekte fayda vardır. Henüz her cihazda kullanıma sunulmamış olsa da bu özellik ile beraber akıllı cihaz kullanıcıların işi çok daha kolay hale getiriliyor. Özellikle de sık sık mesajlaşan kullanıcılar bu özellikle daha kolay bir kullanım elde edebilir. 


Epic Games'ten Google büyük suçlamaEpic Games'ten Google büyük suçlama
Google Bomb nedir ?Google Bomb nedir ?
Google Haritalar artık gerçek yer şekillerini gösterecekGoogle Haritalar artık gerçek yer şekillerini gösterecek

PAYLAŞ