Google Go kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Google Go kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-21 13:58:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google’ın üzerinde çalıştığı yeni uygulama Google Go’nun haberini geçtiğimiz günlerde sizlere duyurmuştuk. Yazılım devi şirketin merakla beklenen Google Go uygulması gün itibariyle kullanıcılarıyla buluştu. Uygulamanın kalitesiz internet bağlantılarında bile gayet düzgün bir şekilde çalışması ise tüm dikkatleri Google Go’ya çekti. 

Dünyanın yazılım ve teknoloji devi şirketleri arasında lider konumda yer alan şirketler arasında yer alan Google, kullanıcılarına arama motorundan, E-postalara, uygulamalardan, yazılıma kadar pek çok farklkı alanda çeşitli hizmetler sunuyor. Geniş hizmet seçenekleriyle ön plana çıkan şirketin yeni geliştirdiği Google Go uygulaması adından daha önce söz ettirse de, uygulamaya dair net detaylar henüz gizemini koruyordu. 

Yeni Google Pixel 90 Hz ekranla geliyorYeni Google Pixel 90 Hz ekranla geliyor

Google Go tüm dünyada kullanımda!

Play Store'da Go ve Lite Önerileri Yayınlanmaya Başladı

Şirketin gün itibariyle tüm dünyada kullanıma sunduğu Google Go uygulaması, Lite olarak geliştirilen uygulamalar arasında yer alıyor. Bu sayede kullanıcıların cihazlarında çok daha az yer kaplayan Google Go, aynı zamanda düşük internet kalitesinde bile çalışma özelliğine sahip. 

2017 senesinde pazara sürülen Google Go, bugüne kadar sadece birkaç ülkede faaliyet göstermekteydi. Hizmet ağını genişletmek isteyen Google ise bugün yaptığı bir açıklamayla Google Go uygulamasını tüm dünyada kullanıma açtıklarını açıkladı.  

Google Go özellikleri neler?

Google Gallery Go kullanıma açıldı

Bunun yanı sıra şirket uygulamanın kullanıcı deneyimleri göz önünde bulundurularak yakın zamanda geliştirileceği haberini verdi. Google Go’nun ön plana çıkan özelliklerinden biri de kullandığı “Lens” özelliği. Bu özellik kullanıcıların kameralarına yansıttıkları görüntüyü uygulamaya direkt olarak ekleyebilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar kamera bağlantısı sayesinde, çektikleri bir fotoğrafta yer alan bir yazıyı Google Go’ya okutabiliyor ya da çeviri servisinden yararlanabiliyor. Bunun  yanı sıra Google Go, internet sitelerini de okuyabilme özelliğine sahip olan yapay zeka desteğiyle kullanıcılarına oldukça üstün bir uygulama deneyimi sunuyor. 

Birçok cihaza uyumlu bir şekilde geliştirilen Google Go, Android 5.0 Lollipop ve üzeri işletim sistemlerini desteklemesiyle de kullanım yelpazesinin genişliğiyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tüm Andorid cihazlarda kullanılabilen Google Go’yu indirmek için yapmanız gereken tek şey Google Uygulama Mağazası’na gitmek. Google’ın kullanıcılarına tamamen ücretsiz olarak sunduğu bu uygulamanın yakın zamanda güncelleneceğini bilinse de uygulamaya eklenecek özellikler gizemini koruyor. 


Google Chrome'a Gmail koruması geliyorGoogle Chrome'a Gmail koruması geliyor
Google play store tasarımı yenilendiGoogle play store tasarımı yenilendi

PAYLAŞ