Google Files'a akıllı depolama özelliği getirildi - Haberler - indir.com

Google Files'a akıllı depolama özelliği getirildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 19:00:11
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Google Files uygulaması, yedeklenen fotoğrafları ve videoları otomatik bir şekilde silmek için "Akıllı Depolama" özelliğini getiriyor. 

Google Files uygulaması, akıllı cep telefonlarındaki depolama alanını hızlı bir şekilde temizlemek adına kullanışlı bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Uygulama, gerekli olmayan dosyalardan ve büyük medya dosyalarından tek bir dokunuşla kurtulmak adına kolaylık sağlaması amacıyla yardımcı olan temizleme önerileri sunarak, diğer üçüncü taraf dosya yöneticilerine önemli bir alternatif sunma özelliğine sahiptir. Uygulama şimdi ise en son güncelleme ile beraber akıllı cep telefonlarda otomatik bir şekilde yer açacak farklı bir özellik kazandı. 

Google, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdıGoogle, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdı

Google Files artık yedeklenen fotoğrafları ve videoları akıllı cep telefonlardan otomatik bir şekilde silen yeni bir "Akıllı Depolama" geçisine sahiptir. Twitter kullanıcısı @jay__kamat tarafından paylaşılan görseller, söz konusu bu yeni özelliğin çalışma prensibine sahiptir. Aynı zamanda, söz konusu bu uygulamanın cihazda kullanılabilir yeni özelliği vurgulayan bir açılır pencere sunduğunu gözler önüne seriyor. Bu açılır pencere "Ayarlar’da Akıllı Depolama’yı açarak yedeklenen medyayı otomatik olarak silin." mesajını barındırıyor.

Söz konusu bu kullanıcıların, özelliği aktif hale getirmek için sol üst köşede yer alan menü düğmesine tıklayarak yeni açılan ekranda Ayarlar sekmesini seçmeleri, ardından ise Ayarlar sayfasında Akıllı Depolama seçeneğini aktif hale getirmesini istiyor. Burada özellik, "Cihazınızda 60 gündür bulunan Google Fotoğraflar’a yedeklenmiş medyayı kalıcı olarak silin.” mesajını kullanıcılara sunuyor. Bununla beraber, Akıllı Depolama seçeneğinin Google Files için yeni olsa da esasında tamamen yeni bir özellik olmadığını da belirtmekte fayda vardır. Özellik ilk olarak Pixel telefonlar ile kullanıcıların karşısına çıktı. Fakat pek çok kullanıcı, söz edilen özelliğin Pixel telefonlarda var olduğundan bilgisi yoktu. Google'ın halihazırda bulunan özelliği Google Files uygulamasında ön plana çıkarmasının sebebi de bu şekilde açıklanabilir. Söz konusu bu yeni özellik, muhtemel olarak daha fazla kullanıcıyı özellikten faydalanmaya teşvik ediyor. Son olarak ise Akıllı Depolama özelliğinden faydalanmak için Google Files'ın en son sürümünü indirmeniz gerektiğinin de altını çizmek gerekir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup, yeni özelliğin kullanıcıların işine yarayacağı düşünülüyor. 

 


Google saat alarm çalmama sorunu birçok kişiyi mağdur etti!Google saat alarm çalmama sorunu birçok kişiyi mağdur etti!
Google Pay (Wear Os) destekleyen ülkeler listesi genişledi!Google Pay (Wear Os) destekleyen ülkeler listesi genişledi!
Google'ın Google'ın "Material You" tasarımı artık Android'de yer alacak

PAYLAŞ