Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor! - Haberler - indir.com

Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-28 12:07:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın sevilen servislerinden birisi olan Earth’ün web tabanlı sürümü artık Edge, Firefox ve Opera tarayıcılarından da kullanılabilecek. Şirket tarafından yapılan açıklama ile beraber Earth’un desteklediği platform genişletilirken, Apple’ın Safari tarayıcısına da destek vermek için çalışmaların devam ettiğini ifade ediyor. Google Earth’ün web tabanlı sürümü bugün ile beraber Edge, Firefox ve Opera gibi tarayıcılarla da açılabilecek. Google’ın 2017 yılında Google Earth’te geliştirmeler yaparken, web sürümü Google Chrome ile sınırlı kalmıştı. Ancak bugün itibariyle bu durum değişiyor ve Earth, Chrome dışına çıkmış oluyor.

Google Earth, destekleri genişletiliyor

Google, Çeviri servisi için önemli bir değişiklik kararı aldıGoogle, Çeviri servisi için önemli bir değişiklik kararı aldı

Google, açık web standartlarının destekçisi olarak bilinse de, Earth servisi web’de sadece Chrome’a özgü Yerel İstemci teknolojisi ile sunulmuştu. NaCI, Earth’ün Google’ın yerel C++ uygulama kodu ile doğrudan bir Chrome tarayıcısında çalışabilmesi sağlanıyor. Daha sonra ise şirket son 3 yıl içerisinde diğer geliştiricilerin WebAssembly gibi yeni web standartlarına katkıda bulunuyor. Google son altı 6 içerisinde NaCI uygulamasında WebAssembly’a geçişi beta olarak test etti ve Google Earth’ü nihayet Edge, Opera ve Firefox tarayıcıları için kullanıma açtı. Ancak Apple’ın Safari tarayıcısı hala bir istisna olurken, Google; Hala yapacak işlerimiz var. Deneyimlerimizi tüm bu tarayıcılarda iyileştiriyor ve Safari için destek ekliyoruz." Sözlerini dile getirdi.

Google Earth şuan için diğer tarayıcılar üzerinde de çalışıyor olsa da, Google tarafından bu geçişin hala iyileştirmelere ihtiyacı olduğu belirtiliyor. Bu noktada en iyi deneyimin hala Google Chrome olduğu ifade ediliyor.


Google Huawei'yle yeniden çalışmanın yollarını arıyor!Google Huawei'yle yeniden çalışmanın yollarını arıyor!
Google'ın görsel arama sonuçlarına yeni bir özellik geliyorGoogle'ın görsel arama sonuçlarına yeni bir özellik geliyor

PAYLAŞ