Google Drive'a yedeklenmeyen WhatsApp verileri silinecek - Haberler - indir.com

Google Drive'a yedeklenmeyen WhatsApp verileri silinecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-16 15:33:37
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Mesajlaşma uygulamaları arasında en popüleri olan WhatsApp bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada ise  şu yönde oldu; "Bir yıldan uzun süredir güncellenmeyen WhatsApp yedekleri, Google Drive depolama alanından otomatik olarak silinecektir. Herhangi bir yedeğin kaybolmaması için WhatsApp verilerinizi manuel olarak yedeklemenizi öneririz.’’ Son zamanlarda gündemde dolanan bu konu şu an gerçek oldu. Bu açıklama ise WhatsApp verilerini Google Drive yedeklemeyen kullanıcıların verileri kalıcı olarak silinecek. 

Google Drive WhastApp kadar güvenli değil

Daha önceden tartışma konularından birisi olan WhatsApp verilerinin yedeklemek için Google Drive ile anlaşması birçok kişi tarafından kabul görülmemişti. Bunun için birçok neden var. Bunların en başında ise Google kişilerin veri gizliliği ihlaline uymaması. Bir diğer neden ise Google Drive'a yedeklenen sohbetler, WhatsApp sunucularındaki sohbetler uçtan uca şifrelenemiyor. Sonuç olarak kişilerin verilerinin Google Drive depolama alanında olması, WhatsApp depolama alanında olmasından daha güvenli değil. Siz tüm bu ayrıntılara rağmen şayet verilerinizi Google Drive yükleyecek okurumuzsanız size nasıl yükleyeceğiniz hakkında elbette açıklama yapacağım. 

Whatsapp'a gruplarda özel konuşma geliyor!Whatsapp'a gruplarda özel konuşma geliyor!

WhatsApp mesaj yedekleme nasıl yapılır?

İlk başta yapmanız gereken WhatsApp verileri Google Drive'a yedeklemesi için komut vermeniz gerekmekte. Komut vermek için ise WhatsApp uygulamanızı açtıktan sonra sağ üst köşede yer alan üç noktaya tıklayın ve Ayarlar sekmesini açın. Ardında ise Sohbetler seçeneğini seçerek Sohbet Yedeği sekmesine dokunun. Bu sekmeye dokunduktan sonra kaşınıza çıkacak olan seçeneklerden bir tanesini seçin. Asla sekmesini seçerseniz ise verileriniz yedeklenmez. Şayet verilerinizi sadece s, istediğiniz zamanda yedeklenmesini istiyorsanız Sadece Yedekleye Dokunduğumda sekmesini seçebilirsiniz. Tüm bu adımları takip ettikten sonra uygulama size hangi Google hesabına yedeklemek istediğinizi soracak. Bunun için cihazınıza kayıtlı Google hesabınızı seçebilir veya bunun için farklı bir hesabınız varsa onu seçebilirsiniz. 

 


WhatsApp'ta en çok kiminle konuşuyorsunuz?WhatsApp'ta en çok kiminle konuşuyorsunuz?
WhatsApp İçin Yönlendirilen Mesajları Önizleme Özelliği GeliyorWhatsApp İçin Yönlendirilen Mesajları Önizleme Özelliği Geliyor
WhatsApp iOS İçin Herkese Açık Beta BaşlatıldıWhatsApp iOS İçin Herkese Açık Beta Başlatıldı

PAYLAŞ