Oldukça fazla kullanılan depolama birimlerinden Google Drive, yerini haftalar sonra Google One’a bırakacak. Bu geçiş kullanıcıları fiyat ve ekstra avantajlar sayesinde üzmeyerek daha da sevindirecek!

Daha önceki ismiyle Google Drive, ismini değiştirerek yeni bir servis halini aldı. Yeni ismi Google One olan yeni bulut depolama hizmetiyle birlikte sadece isim değişmedi. Fiyat politikalarında da değişikliğe giden Google, eski hizmete göre daha tasarruflu paketler ile kullanıcıları sevindiriyor. Ücretli Google Drive planları kısa süre içinde Google One’a aktarılacak. Google One, Google hizmetini daha iyi kullanmanıza yardımcı olacak avantajları içeren, yeni ücretli bulut depolama hizmetidir.

Google One ile Google Drive Farkı

Google Drive ile 1 TB depolama alanı 9,99 Dolar fiyat etiketine sahipken, aynı fiyat ile iki katı (2 TB) depolama alanı sunuluyor. Bununla birlikte yeni hizmette seçenekler de artarak 30 TB’a kadar depolama alanı sunulabiliyor.

google one yeni fiyatlar 1546416926

Google Drive’da olmayan bir diğer yeni gelen özellik ise kullanıcılar, Google ürün ve hizmetleriyle ilgili yardım almak istediğinde, doğrudan uzmanlarla erişim sağlayabilecek. Spotify, Apple Müzik, Netflix gibi firmaların kullandığı aile paylaşım özelliği, Google One ile birlikte bulut hizmetine de geldi. Satın olmuş olduğunuz bu kapasiteleri 5 aile bireyi ile birlikte kullanabilir ve paylaşabilirsiniz.

Gmail ve Google Fotoğraflar’da daha fazla depolama alanına sahip olabileceksiniz.

Google One ne zaman geliyor?

Google Drive’dan Google One kullanımına geçmek için herhangi bir ek işlem yapmanıza gerek yok. Önümüzdeki haftalarda üst plana geçişinin tamamlandığını bildiren ve Google One ile neler yapabileceğiniz konusunda ayrıntılı bilgiler içeren bir e-posta daveti gelecek. Google Drive yerine, Google One’a otomatik bir şekilde faturalandırılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir