Google Dökümanlar artık kelime sayısını göstermeye başladı - Haberler - indir.com

Google Dökümanlar artık kelime sayısını göstermeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-10 21:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Google Dökümanlar, adında anlayacağınız üzere Google tarafından geliştirilen fonksiyonel bir kişisel elektronik tablo uygulamasıdır. Gerek mobil cihazlarda gerek bilgisayar üzerinden rahatlıkla kullanabileceğiniz Google Dökümanlar uygulamasında, kişisel değişiklikler yapabileceğiniz çeşitli zengin özellikler bulunuyor. Söz konusu bu uygulamanın yeni güncellemesi ile beraber gelen özellikler içerik üreticilerini sevindirmeyi başarıyor. Şöyle ki bildiğiniz üzere içerik üreticileri için hazırlanan içeriklerin kelime sayısı önem arz eden bir durumdu, fakat bu özellik menüler arasında gizliydi. Bu sebeple kelime sayısını gösteren uygulamalar içerik üreticileri için oldukça önemlidir. Yeni güncelleme ile beraber Google Dökümanlar uygulamasının da içeriklerin sayısını gösteriyor olması içerik üreticilerinin beğeneceği bir özellik olacak. 

Kelime sayacı özelliği Google Dökümanlar'ın sol alt köşesinde yer alacak. Teknoloji lideri Google'ın online metin düzenleme aracı olarak uzun süredir hizmet veren Dökümanlar, her ne kadar işlevsel ve kullanışlı özellikler üzerine kurulmuş olsa da yeni güncelleme ile beraber yeni bir özelliğe daha kavuşacak. Şöyle ki günlük hayatında Google Dökümanlar uygulamasını kullanan kullanıcıların en büyük eksiklik olarak gördüğü özellik kelime sayacı özelliğinin menülerin içerinde saklı olmasıydı. Google bu eksikliği göz önüne alarak yeni güncelleme ile kelime sayacını uygulamaya ekledi. 

Google Dokümanlara alternatif 4 servisGoogle Dokümanlara alternatif 4 servis

Google Dökümanlar içerik geliştiricileri sevindirdi

Kelime sayacı özelliği yeni güncelleme ile beraber sayfanın sol alt köşesinde yer alacak. Yazı esnasında anlık güncelleme yapılarak kelime sayısı gösterilecek. Bu özelliğin yanı sıra aynı zamanda bir diğer özellik ise yazı içerisinde istediğiniz herhangi bir paragrafı seçerek paragrafın kaç kelimeden ibaret olduğunu öğrenmek mümkün olacak. Bu yeni özelliği aktif hale getirmek için uygulamanın Araçlar menüsünden “Yazarken kelime sayısını göster” seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor. Bu özellik şu an için aktif hale getirilememiş olsa da Google tarafından açıklamaya göre özellikler kısa bir süre sonra kademeli bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilecek.

Yani şöyle ki kısa zaman içerisinde Google Dökümanlar uygulamasının sol alt kısmında kelime sayacı özelliği ile karşılaşmanız mümkün olacak. Gerek kişiselleştirme yapmanız gerek online çalışmanızda her an her yerde yanınızda olacak olan Google Dökümanlar uygulaması kelime sayacı özelliğinin sayfanın alt kısmında yer alıyor olması kullanıcıların kaç kelime içerik hazırladıklarını takip etmeleri konusunda yardımcı olacaktır. 

 


Google Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklentiGoogle Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklenti
Office Dosyalarının Google Dokümanlara Aktarılma İşlemleri Nasıl Yapılır?Office Dosyalarının Google Dokümanlara Aktarılma İşlemleri Nasıl Yapılır?
Google Dokümanlar Çevrimdışı Bir Şekilde Nasıl Kullanılır?Google Dokümanlar Çevrimdışı Bir Şekilde Nasıl Kullanılır?

PAYLAŞ