Google, doktorlar için özel arama motoru kurabilir - Haberler - indir.com

Google, doktorlar için özel arama motoru kurabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-04 12:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

İnternet tarayıcılarında lider olan Google yeni bir projeye adım atmak için hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook’un sağlık sektörüyle ilgili açıklamasının ardından bir açıklama da Google’dan geldi. Google şirketi bünyesinde bir sağlık birimi kurduğunu resmi olarak duyurdu. 

Bildiğiniz üzere son dönemlerde güçlü teknoloji şirketleri sağlık sektörüyle ilgili önemli adımlar atıyor. Ellerindeki verileri en iyi ve verimli şekilde değerlendirmek isteyen şirketlerden biri olan Google ise kuşkusuz ki dünya çapındaki en büyük veri tabanlarına sahip. Bunu bir avantaja çevirmek isteyen şirket doktorlara özel bir tarayıcı içinde kolları sıvadı. 

Google bir projenin daha fişini çektiGoogle bir projenin daha fişini çekti

Google Health birimi resmi olarak duyuruldu

Sağlık alanında en çok çalışma yürüten şirketlerden biri olan Google’ın daha öncesinde yapay zeka teknolojilerine destek verdiğini ve çocuklarda depresyonun tespitinden, akciğer kanserinin erken teşhisine kadar birçok alanda teknolojisiyle destek sunduğunu sizlere duyurmuştuk. Bu araştırmalarına hala devam etmekte olan şirket bu kez sağlık sektöründeki yeni bir atılımla gündeme geldi. 

Şirket içerisine Google Health adını taşıyan yeni bir birim kurmaya karar veren Google’ın, birim lideri olan David Feinberg yeni projeyle ilgili olarak bilgi vermekten kaçınsa da, Feniberg’in açıklamaları şirketin doktorlara özel bir arama motoru tasarlamaya başlayacağını gösteriyor. 

Doktorlara özel olacak olan bu arama motorunda, doktorlar hastaların isimleri, yaşları, sağlık geçmişleri gibi detaylı aramaları yapabilecekler. Bu sayede doktorların hastaların bilgilerine daha kolay ve daha rahat erişebileceğini dile getiren Feinberg, yeni birim hakkında daha fazla açıklama yapmadı. Görünüşe göre Google Health ile ilgili detayları ilerleyen zamanlarda öğreneceğiz. 


İlgili uygulamalar
Son güncelleme ile kullanılamaz hale gelen Google Home'lar yenisiyle değiştirilecekSon güncelleme ile kullanılamaz hale gelen Google Home'lar yenisiyle değiştirilecek
Google değişikliği açıkladı! Arama motoru optimizasyonu teknikleri nasıl değiştirilecek?Google değişikliği açıkladı! Arama motoru optimizasyonu teknikleri nasıl değiştirilecek?

PAYLAŞ