Google

Google "Doğrulanmış Aramalar" özelliğini kullanıma sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-29 21:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Google Telefon uygulamasına "Doğrulanmış Aramalar" isimli bir özellik geldi. Söz konusu bu özellik, Google tarafından onaylanmış şirketlerin kullanıcıları neden aradığını gösteriyor. Bir kullanıcı, bu özellik kapsamında bir arama alırsa, arayan şirketin adını, logosunu ve arama nedenini aramaya yanıt vermeden görebilecekler. ABD merkezli olan teknoloji devi Google'ın popüler uygulamaları arasında yer alan Google Telefon, adından da anlaşılabileceği üzere kullanıcıların birbirlerini arayabilmelerine imkan tanıyor. Bu kadarıyla da yetinmeyen uygulama, otomatik çağrıları tarama ve spam aramaları filtreleme gibi özellikleriyle de ön plana çıkmayı başarıyor. Şimdiyse Google Telefon kullanıcıları, deneyimlerini ciddi anlamda iyileştirebilecek bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

Konuyla ilgili olarak Google tarafından yapılan açıklamaya göre Google Telefon uygulaması artık Doğrulanmış Aramalar olarak isimlendirilen bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu özellik, aramayı yanıtlamadan bir işletmenin sizi neden aradığından haberdar olmasını sağlıyor. Yani eğer gelen arama tanıtım amaçlı ya da unuttuğunuz bir ödeme ile olduğunu aramaya cevap vermeden öğrenebiliyorsunuz. Kısacası artık sizi kimin, neden aradığını kolaylıkla takip edebileceksiniz.

Google Telefon Uygulamasına Önemli YenilikGoogle Telefon Uygulamasına Önemli Yenilik

Aramaya cevap vermeden bir işletmenin sizi neden aradığını öğrenebilirsiniz

Doğrulanmış Aramalar özelliğinin fazlasıyla etkili olduğunu söylemek mümkün. Fakat bu özellik, sadece Google tarafından onaylanmış işletmeler kapsamında kullanılabilecek. Yani bir şirket, Google'ın sunmuş olduğu şartların tümünü sağlamış ve gerekli onayı almışsa, bu şirketin yaptığı aramalar Doğrulanmış Aramalar kapsamında yer alacak. Bir kullanıcı, onaylı işletmeden arama aldığında şirketin logosunu, ismini ve aramanın nedeni ile ilgili bilgiler görebilecekler. Google tarafından yapılan açıklamalara göre Doğrulanmış Aramalar özelliği, anlık olarak çalışan bir sistem üzerine kuruludur. Bir şirket, arama ile ilgili bilgileri Google sunucularına aktardıktan sonra bu bilgiler, aramayla beraber kullanıcıya aktarılacak. Google'ın sunucuları arama sona erdikten sonra şirketten gelen arama bilgilerini silecek. Fakat görünüşe göre bu özelliği devre dışı bırakmanın bir yolu bulunmuyor. Google, Doğrulanmış Aramalar özelliğini devre dışı bırakan ayarı henüz sunmamış da olabilir. 

İşletmelerden gelen aramalar genelikle can sıkıcı olabiliyor. Genellikle tanıtım amaçlı yapılan bu aramalar, onlarca dakikanın boşa harcanmasına neden olurken zaman zaman da istenmeyen olayların yaşanmasına neden olabilir. Google Telefon uygulamasının yeni özelliği, bu durumu her ne kadar ortadan kaldıracak bir etkiye sahip olsa da kısıtlı bir işletme grubuyla çalışıyor oluşu, kullanıcıları pek de tatmin etmeyebilir. Konuyla ilgili son olarak ise Google Telefon uygulamasının destek durumunun da fazlasıyla kısıtlı olduğunu hatırlamakta fayda vardır. Bununla beraber Google, bu uygulamayı çok az sayıda cihazda destekliyor ancak yine de Google Telefon uygulamasının akıllı cihazınızda desteklenip desteklendiğini öğrenebilirsiniz. 

 


Google Telefon Uygulaması Yakında GeliyorGoogle Telefon Uygulaması Yakında Geliyor
Google telefon bağımlılığına engel olmak için 5 yeni uygulama yayınladıGoogle telefon bağımlılığına engel olmak için 5 yeni uygulama yayınladı
Google telefon uygulamasına telefon konuşmalarını kaydetme özelliği geliyorGoogle telefon uygulamasına telefon konuşmalarını kaydetme özelliği geliyor

PAYLAŞ