Google Chrome, özellikle farklı bilgisayarlardan oturum açılmak istendiğinde ya da oturum açıldığında herhangi bir verinin kaydedilmemesi adına misafir modu ile destek sunmaktadır. Bilgisayara geçici bir süre ihtiyaç duyan kullanıcılar için geliştirilen misafir modu, böylece kişilerin arkasında iz bırakmadan ihtiyaçlarını karşılamasını ve bilgisayarı kullanmasını sağlar. Varsayılan ayarlarda kullanıcıların yer işaretleri, giriş bilgileri, şifreleri gibi çok önemli verileri tarayıcı tarafından kayıt altına alınır. Ancak misafir modunda bunlar geçersizdir.

Misafir modu özellikleri neler?

Misafir modu açıldığında mevcut kullanıcıların bilgileri de gizlenir. Böylece tamamen sıfır Chrome kullanma imkanı sunulur. Misafir moduna geçiş yapıldığında diğer profildeki eklentiler, yer işaretleri, şifreler, geçmiş bilgiler gibi hiçbir veriye ulaşılamaz ve kullanılamaz. Üstelik tarayıcının da ayarları fabrika ayarları üzerinden çalışmaya başlar. Bu nedenle her bir misafir moduna giriş yapıldığında kullanıcıları boş bir sayfa karşılayacaktır.

Ayrıca misafir modunda da hiçbir şekilde geçmiş özelliği bulunmamaktadır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken tek detay indirme işlemleridir. İndirme işlemleri yapıldıktan sonra Google Chrome misafir modu kapatılsa dahi mevcut indirme verileri bilgisayarda kayıtlı kalacaktır. Eğer gizli bilgiler ya da özel veriler içeriyorsa, indirilen bu içeriklerin silinmesi önerilir. 

Google Chrome’da misafir modu nasıl kullanılır?

Misafir modunu kullanmak isteyen kullanıcılar Chrome tarayıcısını açmalıdır. Ardından sağ üst tarafta yer alan profil simgesine tıklanması ve açılacak olan yeni misafir aç penceresinin seçilmesi gerekir.

google misafir 1623489704

Bu bölüme geçiş yapıldığında Google Chrome için hazırlanmış olan misafir ekranı kullanıcılara sunulacaktır. İlk açılış ekranında Google tarafından kullanıcılara “Bu pencerede görüntülediğiniz sayfalar, tarama geçmişinde görünmez ve açık olan tüm Misafir pencerelerini kapattığınızda bilgisayarda çerez gibi başka izler bırakmaz. Ancak indirdiğiniz dosyalar saklanır.” şeklinde bir mesaj gösterilmektedir.

Kullanıcılar bu ekrana ulaştıktan sonra Google Chrome kullanmaya başlayabilir. Kullanım sona erdikten sonra ise sağ üst tarafta yer alan misafir ikonuna tıklayarak misafir penceresini kapat seçeneğinin seçilmesi yeterlidir. Misafir modu kapatılacak ve arkada herhangi bir veri kalmayacaktır. Ancak belirtildiği gibi misafir modundan çıkıldıktan sonra indirme işlemleri mutlaka kontrol edilmelidir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir