Google Chrome'a, Windows'taki mavi ekran gibi bir özellik geliyor - Haberler - indir.com

Google Chrome'a, Windows'taki mavi ekran gibi bir özellik geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-06 21:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı Chrome'a yapılan geliştirmeler ile beraber yeni bir özellik eklendi. Şöyle ki bu özellik ile beraber Windows işletim sisteminde gözüken mavi ekrana benzer bir ekranda hata kodunu görebilir ve bu sayede sorunun kaynağını da kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Mavi ekran şeklinde adlandırılan BSoD, Microsoft işletim sisteminin halledemediği sorunlar karşısında ekrana getirdiği hata uyarısıdır. Bu ekranda çeşitli hata kodları yer alıyor, bu sayede de kullanıcılar problemin nereden kaynaklandığını kolaylıkla tespit edebiliyorlar. 

Hata kodlarının açıklaması gösterilecek

Mavi ekranda karşımıza çıkan hata kodlarının birde açıklaması bulunacak. Konu ile ilgili elde edilen haberlere göre popüler internet tarayıcısı Chrome, Windows işletim sisteminde karşımıza çıkan mavi ekrana benzer bir özellik ile yenilik kazanıyor. Söz konusu bu özelliğin geliştirme süreci geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde başladı ve mevcut Chrome Canary(v81) sürümünde hata kodları test edildi ve ortaya çıkarıldı. Yeni özellik ile beraber bundan sonra eğer Chrome tarayıcınız belirli bir nedenden dolayı çökerse ya da hata verirse, cihazınızın ekranına mavi ekranda benzer bir hata kodu içeren sayfa gösterilecek. 

Google Chrome’a medya kontrol tuşu geldiGoogle Chrome’a medya kontrol tuşu geldi

Chromium proje kaynak kodundan elde edilen bilgilere göre Chrome'un şu an için yapılandırılmış 137 hata kodu mevcuttur. Chrome tarayıcınızın adres çubuğuna chrome://crash veya chrome://kill yazarak karşınıza çıkaracağınız tüm hata kodlarında, Chrome tarayıcınızın neden çöktüğüne ya da sorun yarattığına dair açıklamalar elde edebilirsiniz. Chrome Canary v81 versiyonunda test edilen bu özelliğin en zaman aktif hale getirilip getirilmeyeceği kesin değildir. 

 


Güvenlik ve gizlilik ile özdeşleşen Brave Browser'a Chrome eklenti desteği geliyorGüvenlik ve gizlilik ile özdeşleşen Brave Browser'a Chrome eklenti desteği geliyor
Google Chrome'a kafa tutabilecek Android tarayıcı: VivaldiGoogle Chrome'a kafa tutabilecek Android tarayıcı: Vivaldi
Chrome otomatik doldurma ayarları nasıl güncellenir?Chrome otomatik doldurma ayarları nasıl güncellenir?

PAYLAŞ