Google Chrome'a Netflix şifreni paylaşmayı sağlayan yeni bir eklenti geldi! - Haberler - indir.com

Google Chrome'a Netflix şifreni paylaşmayı sağlayan yeni bir eklenti geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-11 18:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Netflix, kullanıcıları için bilgilerini paylaşma imkanı sunuyor. Kimi kullanıcılar şifrelerini paylaşırken kimileri ise şifrelerini paylaşmayı tercih etmiyor. Fakat arkadaşlarınız ya da aileniz Netflix hesabınıza giriş yapmak isterken şifrenizi unutabilir. Bu nedenle sizde Netflix kullanıcı adınızı ve şifrenizi gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz. Ama artık buna gerek yoktur. Çünkü Netflix  şifre paylaşma işlemi için artık yeni bir yol daha vardır. Google Chrome yeni uzantısı DoNotPay, Netflix bilgilerinizi sevdiğiniz kişilerle paylaşmanıza imkan tanır.

DoNotPay adlı şirket Netflix  kimlik bilgilerinizi şifrelenmiş bir şekilde paylaşmanıza imkan tanıyacak yeni bir Google Chrome uzantısı sundu. Herhangi bir hesabı paylaşmak için hem gönderilerinin hem de alıcının DoNotPay uzantısını yüklemesi ve aynı zamanda SMS ile kendilerini doğrulaması gerekiyor. 

Deneme sürümünü kaldıran Netflix!ten yeni hamle!Deneme sürümünü kaldıran Netflix!ten yeni hamle!

Netflix şifresini uzantı ile paylaşma

Paylaşmış olduğunuz hesabınızı kaç kişinin kullanabileceği konusunda herhangi bir sınırlama yoktur. Kullanıcılar için sonra derece işe yarar olan bu Chrome uzantısı, hesabınızı kimlerin kullandığını görmeniz konusunda size yardımcı olur. Bununla beraber anı zamanda hesabınızın kötüye kullanılmasının da önüne geçilebilir ya da üçüncü kişiler tarafından kullanılmasını istemediğiniz zamanlarda erişimi iptal edebilirsiniz. Yani kontrol sizde olacaktır. 

Şifre paylaşma konusunda Netflix ne düşünüyor?

Geçtiğimiz yıl içerisinde popüler içerik platformu Netflix, şifresini arkadaşları ya da ailesiyle paylaşan kullanıcılar için önlem almaya karar verdi. Şirket konuyla ilgili henüz bir planlarının olmadığının altını çizerken de yayıncı prensiplerine göre her kullanıcının ayrı bir hesaba sahip olmasının da gerekliliği vurgulandı. Tüketici dostu yöntemleri gözettiğini dile getiren şirket, en yakın zaman içerisinde hesabın şifresi için önlem almak üzere planlarını devreye sokmak için kolları sıvadı. 

Söz konusu konuyla ilgili tahminlere göre, Netflix kullanıcılarının toplamda yüzde 9'u şifresini paylaşmayı tercih ediyor. Bu oran ilk bakışta yüksek görünmese de milyonlarca dolar anlamına gelebilir. Bunun yanı sıra aynı zamanda Disney, Spotify ve Amazon gibi platformlar da şifre paylaşım işlemini engellemeyi düşünüyor. Şifre paylaşma işleminin daha korunaklı hale getirilmesi ile beraber Netflix kullanıcılarının hesaplarını daha iyi bir şekilde yönetmesi sağlanıyor. Sıklıkla tercih edilen bu online içerik platformlarının şifrelerini kullanıcılar genellikle sevdikleri ortaklaşa kullanır. Yapılan yeniliklerle beraber şifre paylaşma işlemine farklı bir yenilik geldi. 

 




İlgili uygulamalar
Netflix'in sevilen özelliği Steam'e geliyorNetflix'in sevilen özelliği Steam'e geliyor
Netflix'e yeni bir özellik eklendiNetflix'e yeni bir özellik eklendi
Samsung cihazları Netflix HD ve HDR desteğine kavuştu!Samsung cihazları Netflix HD ve HDR desteğine kavuştu!

PAYLAŞ