Google Chrome'a canlı altyazı özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Google Chrome'a canlı altyazı özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-18 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Arama motoru devi Google, gerçek zamanlı alt yazı desteğini genişletmeye devam ediyor. Şirketin daha önce Pixel akıllı telefonlarda yer alan Live Captions özelliği şimdi ise Chrome internet tarayıcısı ile tüm kullanıcılara sunulmaya hazırlanıyor. Live Captions, canlı alt yazı özelliği makine öğrenmesinden yardım alarak videolar ve ses dosyaları için önce olmayan alt yazıları otomatik olarak oluşturuyor. Bu sayede duyma zorluğu çeken kişiler için web dolaşımını rahat bir hale getirmiş oluyor. Live Caption özelliği aktif olduğu zaman içerik izlerken yada dinlerken, internet tarayıcısının alt bölümünde küçük ve hareket ettirilebilir bir kutu gösteriliyor. Kelimeler hafif bir gecikme ile kullanıcılara sunuluyor. Çok hızlı konuşmalarda ise bazı ufak hatalar yaşanabilirken, ilk kez Pixel telefonlarında 2019’da yer alan bu özellik, o dönemden beri oldukça gelişmişe benziyor.

Google Chrome’a canlı altyazı özelliği geliyor

Chrome'un Android sürümüne, site önizleme özelliği geldiChrome'un Android sürümüne, site önizleme özelliği geldi

Ses kısılsa yada tamamen kapatılsa bile, alt yazılar oynamaya devam ediyor. Bu sayede başkalarını rahatsız etmeden video ve podcast takibi gerçekleştirmek mümkün oluyor. Chrome’un sahip olduğu canlı altyazı özelliği YouTube videoları, Twitch içerikleri ve podcast oynatıcılarda aktif olarak çalışabiliyor. Ancak Chrome’ın bu yeni Live Caption özelliği sadece İngilizce diline destek veriyor. Live Captions özelliği Chrome’un son versiyonunda aktif edilebiliyor. Bunun için Ayarlar’ı açarak daha sonra gelişmiş bölümü altından Erişilebilirlik kısmına gelmeniz gerekiyor. Burada en üstte Canlı Altyazı seçeneğini göreceksiniz. Açık hale getirdiğiniz zaman Chrome, hızlı bir şekilde konuşma tanıma dosyalar indirecek. Daha sonra bir ses başlatıldığı zaman alt yazılar akmaya başlayacaktır.

Google Chrome canlı altyazı özelliği ilk olarak Android Q beta sürümü ile beraber ortaya çıkmıştı. Daha sonra ise sadece Pixel ve bazı Samsung cihazlara özel gelmişti. Ancak artık Chrome ile tüm kullanıcılar bu özellikten faydalanabilecekler.


Google Chrome 89 güncellemesi ile yüzde 22’lik performans artışı sağlayacakGoogle Chrome 89 güncellemesi ile yüzde 22’lik performans artışı sağlayacak
Microsoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyorMicrosoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyor

PAYLAŞ