Google Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecek - Haberler - indir.com

Google Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-15 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet devi Google tarafından hazırlanan bir blog yazısı ile Chrome için geliştirilmiş olan yeni bir özellik duyuruldu. Önümüzdeki hafta ile beraber bölgesel olarak kullanıma sunulacak olan bu yeni özellik ile sekmeler gruplandırılabilecek ve etkilenmesi ile beraber farklı renklere ayrılması da sağlanabilecek. ABD merkezli teknoloji şirketi Google’ın başarılı ve popüler hizmetlerinden olan internet tarayıcısı Chrome, bu noktada dünyanın en popüler internet tarayıcısı olmayı başarıyor. Microsoft’un Chromium tabanlı Edge tarayıcısının popülerlik kazanması ile beraber çalışmalarını daha da sıklaştıran Google, Chrome için deneyimi artıracak olan yeni özellikler sunmaya devam ediyor.

Google Chrome sekmeleri gruplandırılabilecek

Google Haritalar servisinin konum paylaşım özelliğinin görünümü yenilendiGoogle Haritalar servisinin konum paylaşım özelliğinin görünümü yenilendi

Özellikle bilgisayar üzerinden çalışanlar ve öğrenciler için internet tarayıcılarında birçok farklı sekme açılabiliyor. Çoğunda hangi sekmenin açık olduğunu bile unutulan bu durumlarda oldukça karmaşa ortaya çıkıyor. Bu noktada ise deneyim düşüyor ve iş yavaşlaması oluyor. Google ise Chrome için geliştirmiş olduğu bu yeni özellik ile sekmelerde yaşanan bu karmaşıklığın önüne geçmeyi hedefliyor. Google Chrome kullanıcıları bu yeni özellik ile beraber sekmeleri gruplandırıp bu sekmelere etiketler verebilecek. Bu sayede sekmelere erişim oldukça kolay ve anlaşılır olacak.

Google cephesinden hazırlanan bir blog yazısı ile duyurulan bu özellik, oluşturulan sekme gruplarının farklı renklendirmeye sahip olmasını da mümkün kılıyor. Bu sayede sekme gruplarındaki etiketleri okumadan renkler aracılığı ile kolay bir şekilde ayırt edebileceksiniz. Google tarafından yapılan açıklamalara göre Chrome’un sekme gruplama ve etiketleme özelliği, önümüzdeki hafta ile beraber kullanıcıların beğenisinde olacak. İlk etapta Google Chrome’un bu yeni özelliği kademeli bir şekilde dağıtılacak. Tüm kullanıcılarda birden aktif olmayacakken, yakın zamanda tüm Chrome kullanıcılarına yeni özelliğin erişmesi bekleniyor. Google Chrome kullanan kullanıcılar için oldukça üst seviye bir deneyim kazandıracak bu özelliğin beğenileceği bekleniyor.


Google Play Store uygulama keşfetmeyi kolaylaştırıyorGoogle Play Store uygulama keşfetmeyi kolaylaştırıyor
Google Mesajlar servisi iMessage benzeri bir özellik kazandıGoogle Mesajlar servisi iMessage benzeri bir özellik kazandı

PAYLAŞ