Google Chrome, masaüstü için gece modu getiriyor - Haberler - indir.com

Google Chrome, masaüstü için gece modu getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-31 10:03:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Donanım

Google, internet tarayıcısı Chrome için kullanıcıları sevindirecek önemli bir haberi duyurdu. Bir süredir Chrome için mobil ve masaüstü uygulamalarında karanlık mod özelliğini test eden Google sonunda bu desteğin geleceği müjdesini verdi.

Google Chrome kullanıcıları uzunca bir süredir uygulamanın karanlık modu olmasını istiyordu. Google’dan sevindirici haber geldi ve Google Chrome için karanlık mod desteği geldi.

Google Chrome HacklendiGoogle Chrome Hacklendi

Google, Chrome için sunduğu karanlık şu an için tam olarak hazır değil ve bu sebeple de Chrome kullanıcıları için tek alternatifi, ekranı daha koyu yapmaya imkan veren bir ayarı yapmakla mümkün oluyor. Fakat Google web sitelerine doğal karanlık mod eklemeyi istiyor. Google bu amaçla da şimdilik beş farklı karanlık mod seçeneği sunuyor. Google’ın sunduğu modlar ise şu şekilde:

  • Basit HSL-tabanlı inversiyon
  • Basit CIELAB-tabanlı inversiyon
  • Seçici görüntü inversiyonu
  • Seçici görüntü olmayan element inversiyonu
  • Seçici her şeyin inversiyonu

HSL ve CIELAB modunda L harfi, belli renkleri açık koyulaştırmak için kullanılırken, CIELAB modu üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu iki modun yalnızca renkleri değiştireceği ve kalan diğer 3 modun ise belli parametrelere göre seçimler yaparak hareket edeceği düşünülüyor.


İlgili uygulamalar
Google Chrome 4 YaşındaGoogle Chrome 4 Yaşında
Google Chrome 24. Sürümünü YayınladıGoogle Chrome 24. Sürümünü Yayınladı

Google Dökümanlar ve Tablolara Eklenti Desteği Videosu


PAYLAŞ