Google Chrome güncellemesi v87 yayımlandı - Haberler - indir.com

Google Chrome güncellemesi v87 yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-01 18:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome için 87.sürüm güncellemesi resmen indirilmeye sunuldu. Bu yeni sürüm ile beraber gelen özellikler ile Chrome tarayıcısının performansı artıyor. Masaüstü olduğu kadar mobil tarafta da popüler olarak kullanılmaya devam eden Google Chrome, geliştirilmeye ve yeni özellikler kazandırılmaya devam ediliyor. Popüler söz konusu tarayıcı 2020’nin son güncellemesi olan 87.güncellemeyi aldı. Yeni sürüm ile özellikle performans artışı gerçekleşiyor. İfade edilen bilgye göre masaüstü sürümü artk açık sekmelere öncelik tanıyacak. Bu sayede ise CPU kullanımı tarafında tam 5 kat azaltabilecek. Bu işlem ile pil ömrü 1.25 saat kadar artacakken, Google tarafından yapılan açıklamaya göre ise yüzde 25’e varan seviyede daha hızlı açılacak ve sayfalar ise 7 kat daha hızlı yüklenecek. Tüm bu işler ise daha az RAM kullanarak gerçekleşecek.

Google Chrome 87, performansa odaklanıyor

M1 işlemcili Mac için Chrome yayınlandı ve geri çekildiM1 işlemcili Mac için Chrome yayınlandı ve geri çekildi

Bu söz konusu geliştirmeler mobilde de olacak. Yine 87.sürüm güncellemesi ile Android tarafında sayfaları ileri veya geri navigasyonları hemen yüklenecek. Bu durumda ciddi bir fark yaratacak şeklinde belirtiliyor. Diğer yandan açık sekmeler arasında arama yapılmasına da imkan tanıyan Google Chrome, bazı ayarlara direkt olarak arama barından erişim sağlanması gerçekleşiyor. Diğer yandan sürüme yakın önemli içeriklerin kaydedilmesi için özel bir bölümde geliyor. Google Chrome için mobil tarafta geçtiğimiz ay önemli bir özellikte gelmişti. Bu özelliğe göre ise kullanıcıların güvenli parola seçmelerine yardımcı oluyor. Parola sızıntısı engellemek adına kullanıcılara çok daha güvenli parola önerisi yapılabiliyor.

Google ise söz konusu bu parolaların ksein olarak kayıt edilmediğini ve tamamen şifreli olarak sunulduğunu belirtiyor. Bakalım yeni güncellemeler ile beraber Google Chrome için ne gibi yenilikler ve geliştirmeler olacak göreceğiz.  


Chrome uzantıları artık veri kullanım bilgilerini sunacakChrome uzantıları artık veri kullanım bilgilerini sunacak
ASUS, Chromebox 4’ü duyurduASUS, Chromebox 4’ü duyurdu

PAYLAŞ