Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, kullanıcılar için birçok kolaylık sunan Chrome 91 sürümünü yayınladı. Fakat bazı özellikler şu an için kullanıcıların erişimine açılmamış durumlardır. 

Google, dünyanın en popüler web tarayıcısı olarak nitelendirlen Chrome’un “Chrome 91” sürümünü yayınladı. Kopyala+Yapıştır işlevini geliştiren Chrome 91, aynı zamanda Android sürümünde bazı görsel iyileştirmeler, wen sitesi takibi gibi bir takım yenilikler sunuyor. Aynı zamanda Chrome’un Chromebook sürümü için de çeşiyli yenilikler ve iyileştirmeler söz konusu olacak. 

Chrome, şu an için bir kopyala+yapıştır özelliğine zaten sahipti. Fakat, bu özeliği bir adım daha ileriye taşıyor ve artık bilgisayarınızdaki herhangi bir dosyayı kopyalayıp bir e-postaya eklemeye izin veriyor. Böylelikle ise artık CRTL+C/CTRL+V kısayolunu Chrome’un içinde metin kopyala+yapıştırmanın haricinde dosya yapıştırmak için de kullanılabilecek. Söz konusu bu özelliği “chrome://flags/#clipboard-filenames” adresinden etkinleştirebilirsiniz.

Chrome öğelerinin eski (üstte) ve yeni (altta) görüntüleri

Google, Chrome içindeki yükleme çubuğu, takvim, seçim menüsü gibi pek çok kez karşılaşılan bazı öğeleri daha modern ve minimalist versiyonları ile güncellenerek yenileniyor. Söz konusu bu öğelerin yeni eski versiyonlarını görmek mümkündür. Chrome 01 ile beraber web tarayıcının Android sürümüne gelen bri diğer özellik ise web sitesi takibi oldu. Teknoloji dünyasının lider ismi, Google Reader, rafa kalmış olsa da yeni özellik ile web sitelerini takip etmeye ve sitede yeni bir içerik yayınladığında direk olarak görüntülemeye izin veriyor. Söz konusu bu özellik şu an için erişime açılmış değiş ancak erişilebilir duruma geldiğinde Chrome’da sağ üstte yer alan seçenekler butonuna, ardından ise yeni sekme alt menüsündeki “takip edilenler” menüsünden takip ettiğiniz sitelere ulaşabileceksiniz. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir