Google Chrome 90 çıktı, işte yenilikler - Haberler - indir.com

Google Chrome 90 çıktı, işte yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-15 15:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome için beklenen yeni sürüm yayınlandı. Chrome 90 olarak karşımıza gelen bu sürümde önemli bir adım atıldı ve HTTPS standart haline geldi. Tarayıcı pazarının en önde gelen ismi olan Google Chrome için çıkan 90.sürüm artık standart olarak HTTPS protokolünü kullanıyor. Bu durumda kişiler özel olarak yazmasa bile sayfaların http yerine https olarak açılması anlamına geliyor. http’ye göre çok daha güvenli olan https, standart olarak kullanıcıları sevindirdi diyebiliriz. Bu yeni dönem sonrası ile artık https’ye geçmeyen hiçbir site kalmayacak diyebiliriz.

Google Chrome, 90.sürümü önemli yenilik getiriyor

Microsoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyorMicrosoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyor

Toplamda 37 farklı güvenlik açığını ortadan kaldıran ve bunlardan bir tanesi oldukça önemli olan Chrome, AV1 Encoder desteğini de kazanıyor. Söylenene göre AV1 spesifik olarak video konferansa odaklanıyor. Diğer yandan düşük bağlantı hızlarında daha iyi bir kalite sunuyor. Tarayıcı için hem Mac hem de Windows tarafına canlı altyazı özelliği de gelmişti. Bu özellik ayarlardaki erişilebilirlik kısmından açılabiliyordu. Şirketin bu henüz Türkiye dil desteği olmayan özellik için verdiği bilgi ise “İngilizce ses ve videolar için otomatik olarak altyazı oluşturur. Ses ve altyazılar cihazınızdan hiçbir zaman dışarı çıkmaz.” Oluyor.

Bu özellik açtığınız ses veya videolara altyazı ekliyor. Bu sayede özellikle işletme engelli kişilerin bilgisayar kullanma deneyimi ciddi şekilde değişiyor. İleride ise farklı dillere de bu özellik gelmesi bekleniyor.


Google Chrome'a canlı altyazı özelliği geliyorGoogle Chrome'a canlı altyazı özelliği geliyor
Android cihazlarda Google Chrome ayarlarıAndroid cihazlarda Google Chrome ayarları

PAYLAŞ