Google Chrome 89 güncellemesi ile yüzde 22’lik performans artışı sağlayacak - Haberler - indir.com

Google Chrome 89 güncellemesi ile yüzde 22’lik performans artışı sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-15 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın en popüler internet tarayıcısı olan Chrome 89 ile alakalı detaylar paylaşıldı. Chrome’un sahip olacağı yeni Chrome 89 güncellemesi ile beraber birçok yenilik ve iyileştirme geliyor. Google, web tarayıcısının yeni sürümü hakkında Mac cihazlar için daha sessiz ve soğuk çalışma vadediyor. Diğer yandan Windows ve Android için ise daha yüksek bellek tasarrufu sağlayacaklarını belirtiyor. İnternet devi Google, dünyanın en popüler tarayıcısı Chrome için geçtiğimiz günlerde bir güncelleme yayınladı. Yeni yayınlanan Chrome 89 sürümü ile beraber yenilikler ve iyileştirmeler sağlandı. Konu hakkında detayları da paylaşan Google, Android, MacOS ve Windows kullanıcılarının sahip olacağı yenilikleri açıkladı.

Google Chrome 89 ile gelen yenilikler

Google Play Store'daki bazı uygulamalar kullanıcıların banka bilgilerini çalıyorGoogle Play Store'daki bazı uygulamalar kullanıcıların banka bilgilerini çalıyor

Google’ın açıklamalarına göre Chrome 89 ile beraber macOS’te bellek tasarrufu arka plan uygulama ayarlarına bağlı şekilde yüzde 8’e kadar çıkarılabiliyor. Ayrıca Google tarafından belirtilene göre Chrome 89, ortaya koyduğu iyileştirmeler ile beraber macOS cihazlarda Energy Impact seviyesine yüzde 65’e varan fayda sağlayacak. Mac modellerinin daha soğuk ve sessiz çalışmasını sağlamış olacak. Chrome 89, benzer bir şekilde Windows ve Android için de bellek kullanımını azaltacak. Hem bellek kullanımını azaltmak hem de tarayıcı yanıt hızını artırmayı hedefleyen Google, daha fazla noktada gelişmiş bellek ayırıcıya sahip olacak. Bu sayede ise tarama süreci yüzde 22’yye render’da yüzde 8 ve GPU’da yüzde 3 şeklinde bellek tasarrufu sağlayacak.

Diğer yandan Android tarafındaki iyileştirme noktasında ise yüzde 2 daha hızlı sayfa yüklenmesi, yüzde 13 hızlı başlatma gibi bazı iyileştirmeler yer alıyor. Diğer yandan Google’ın üç popüler işletim sistemindeki web tarayıcısını daha iyi performans sunacak şekilde güncelliyor. Google Chrome’un iOS tarafında ise herhangi bir iyileştirme ve yenilik yer almadığı gözüküyor. İlerleyen günlerde iOS için de yayınlanması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Google Mesajlar için zamanlama özelliği yayımlandıGoogle Mesajlar için zamanlama özelliği yayımlandı
Google Arama hisse senedi kartı tasarımı yenileniyor       Google Arama hisse senedi kartı tasarımı yenileniyor       

PAYLAŞ