Google Chrome 88 güncellemesi yayınlandı - Haberler - indir.com

Google Chrome 88 güncellemesi yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-20 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Arama motoru devi Google, internet tarayıcısı olan Chrome için 88 güncellemesini yayınladı. Yeni Chrome 88 güncellemesi ile beraber güvenliği ihlal edilmiş veya zayıf belirlenmiş olan şifrelerin değiştirilmesi ve belirlenmesi kolaylaştırıldı. İnternet devi Google, popüler tarayıcısı Chrome için geliştirmelerini ve yeni özelliklerini sürdürüyor. Yeni sürüm olan Chrome 88 ise kullanıcılara iyileştirilmiş bir şifre güvenliği özelliği sürerken, ihlal edilen zayıf şifrelerin ise güçlü şifreler ile değiştirilmesine olanak sağlıyor.

Bu yeni şifre güvenliği özelliği şuan için sadece Chrome’un web ve iOS sürümlerinde yer alacak ve Android kullanıcılarına ise yakında sunulması bekleniyor. Bu yeni özelliği görmek için ise Chrome’un Ayarlar sayfasına giderek oradan Şifreler menüsüne girmeniz gerekiyor.

Google Chrome güncellemesi v87 yayımlandıGoogle Chrome güncellemesi v87 yayımlandı

Chrome 88 ile şifreler daha güvenli hale geliyor

Şifreler menüsüne girdiğiniz zaman “Şifreleri kaydetmeyi öner” ve “Otomatik oturum aç” ayarlarının altında yer alan “Şifreleri kontrol et” yazan bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneğe tıkladığınız zaman ise en yukarıda Chrome’un kaç adet şifrede güvenlik sorunu bulduğunu göreceksiniz. Bu adım sonrasında sorunun düzelip düzelmediğini “Tekrar kontrol et” diyerek kontrol edebilirsiniz. Bu bölüm altında “Güvenliği ihlal edilmiş şifreler“ yer alacak. Buradaki şifreler ise daha önce herhangi bir korsan tarafından kırılmış ve sizin kullanmayı sürdürdüğünüzü gösteriyor. Ayrıca “Zayıf Şifreler” bölümü de bulunuyor. Burada ise Chrome’a kaydetmiş olduğunuz ve zayıf olarak görülen şifreler bulunuyor. Şifreyi değiştir butonuna basarak ilgili içeriğin şifresini sitesi üzerinden değiştirebileceksiniz.

Google Chrome 88 ile beraber iyileştirilmiş şifre yeniliklerinin yanı sıra Windows 10 için daha iyi bir karanlık mod desteğini görüyoruz. Ayrıca Chrome 88 ile beraber FTP URL’leri daha fazla desteklemeyeceğini belirtiyor. Google Chrome 88 ile beraber gelen yenilikleri görmek için güncelleme notlarına göz atabilirsiniz.  


Google Chrome 2021'de daha az bellek kullanacakGoogle Chrome 2021'de daha az bellek kullanacak
Facebook Chrome için zararlı uzantı geliştiren şirkete dava açtıFacebook Chrome için zararlı uzantı geliştiren şirkete dava açtı

PAYLAŞ