Google çalışanları Zoom kullanamayacak - Haberler - indir.com

Google çalışanları Zoom kullanamayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-10 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Üç haftada ardı ardına güvenlik skandallarıyla gündeme gelen Zoom hakkında yasaklama kararı alan şirketler arasına Google’da katıldı.

Milyonlarca kişinin evden çalışmaya başladığı bu dönemlerde video konferans uygulamalarının kullanımı da ciddi oranda artmış durumda. Son üç ayda 10 milyondan 200 milyon kullanıcısı sayısına ulaşan Zoom ise bu günlerde oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Facebook’a kullanıcı verilerini sızdırdığı öğrenilen ve güvenlik açıklarıyla kullanıcılarda endişe uyandıran Zoom uygulamasının kullanımı geçtiğimiz hafta SpaceX tarafından yasaklanmıştı. Yurt dışında uzaktan eğitim gören öğrencilerin de kullanması resmi olarak yasaklanan uygulama için bir yasaklama kararı da Google’dan geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Zoom açıklamasıMilli Eğitim Bakanlığı'ndan Zoom açıklaması

Çalışanlarının Zoom kullanmasını veri gizliliği açısından güvenli bulmayan Google gün itibariyle şirket bilgisayarlarında Zoom uygulamasının kullanımı yasakladı. Bu konu hakkında aldığı kararı çalışanlarına E-mail üzerinden bildiren şirket uygulamada bulunan güvenlik açıkları nedeniyle bu çalışanlarından bu hafta Zoom kullanmamalarını istedi.

SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!

Konu hakkında resmi bir açıklama yapan Google sözcüsü ise durumu “Çalışanların kurumsal ağımız dışındaki işler için onaylanmamış uygulamaları kullanmasına izin vermeme politikamız uzun süredir devam ediyor. Güvenlik ekibimiz, Zoom Desktop Client kullanan çalışanlara, güvenlik standartlarımızı karşılamadığından dolayı kurumsal bilgisayarlarda bu programın yer almayacağını bildirdi. Ancak ailesi ve arkadaşları ile iletişimde kalmak için Zoom’u kullanan çalışanlar bunu bir web tarayıcısı veya mobil cihaz aracılığıyla yapmaya devam edebilir.” Sözleriyle ifade etti.

Bugünlerde pek çok güvenlik ihlaliyle gündemde olan Zoom için en büyük sorunlardan biri de macOS cihazlar için kötü amaçlı yazılım yüklemesi. Bu konu hakkında şirket her ne kadar gereken önlemleri alacağını açıklasa da, teknoloji piyasasından gelen güvenlik tepkilerinin önüne geçemiyor. Yeni özellik geliştirmeyi 90 gün boyunca durdurarak uygulamadaki güvenlik açıklarını kapatmaya yoğunlaşacak şirketin bu süreç sonrasında eski itibarını kazanıp kazanamayacağını zaman gösterecek.


Zoom yasaklama kararı ile karşı karşıyaZoom yasaklama kararı ile karşı karşıya
Zoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacakZoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacak

PAYLAŞ