Google bir servisi daha kapatıyor: Google Hire - Haberler - indir.com

Google bir servisi daha kapatıyor: Google Hire

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-28 13:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın arama motoru devi olan Google’ın başarısız olarak gördüğü servislerine son vermeye başlayacağını duyurmuştu. Kullanılan servisleri geliştirerek, kullanıcı tarafından tercih edilmeyen ya da beklentileri karşılamayan servisleri kaldıracağını açıklayan şirket bu uğurda büyük bir emekle geliştirdiği birçok servise de son vermişti. Örneğin Google X, Google Glass ve google.gl şirketin fonksiyonel olarak geliştirdiği ama kullanıcı tarafından unutulup kapatılan servisler arasında yer alıyor. Kullanılmayan servisleri kapatmak konusunda istikrarlı bir tutum sergileyen Google’dan bugün bir servise daha son verileceği haberi geldi. Şirketten yapılan açıklamaya göre Google’ın işe alım servisi olan Google Hire artık tarihe karışıyor. 

Google Hire kapanıyor 


Bildiğiniz üzere Google Hire iki sene önce hizmete girmişti. İşe alım süreçlerini basitleştirerek, işe alınacak adaylara ulaşmayı kolaylaştıran Google Hire servis içerisinde görüşme planlamalarına kadar pek çok alanda destek vererek, işe alımlar konusunda yapılan geri bildirimleri de Google G Suite kaydetmeye olanak sağlıyordu. Şirketin Greenhouse, Oracle, Indeed, LinkedIn, Jobvite gibi popüler iş alım servislerine rakip olmak için hizmete sunduğu servis 2020 senesinde hizmete kapatılacak. 

Google'dan Linkedln'e Rakip Google Hire GeliyorGoogle'dan Linkedln'e Rakip Google Hire Geliyor

Google Plus İçin Üzücü Karar Alındı

Genelde küçük işletmelere hizmet veren Google Hire, kullanıcıların ihtiyaç duydukları Google G Suite lisanlarına bağlı olarak 200 ile 400 dolar arasında değişken bir fiyata sahipti. Bunun yanı sıra Google Hire’in şirket tarafından 2015 senesinde 380 milyon dolar karşılığında satın alınan Bebop ekibi tarafından geliştirildiğini de belirtelim. 

Google Hire kapanana kadar ücretsiz olacak 

Google Bir Servisini Daha Kapatıyor

1 Eylül 2020 tarihinde hizmete kapatılacak olan Google Hire servisi şuanda hala hizmete devam etse de, servis önümüzdeki aylarda herhangi bir güncelleme almayacak. Kullanış tarihinin bu kadar uzun bir süreye yayılmasının nedeni ise, Google Hire servisini kullanan kullanıcılara işlerini toparlayabilmeleri adına olanak tanımak. 

Bunun yanı sıra bir sonraki fatura döneminden sonra hizmetten yararlanan kullanıcılarından artık ücret alamayacağını açıklayan şirket, bu konuda detaylı bilgi almak isteyen kullanıcılar için özel bir destek bölümü açtıktıklarını da açıklamalarına ekledi. 


Google Servisi Bulunmayan Android OS Sürümü GeliştirildiGoogle Servisi Bulunmayan Android OS Sürümü Geliştirildi
Google Stadia nedir? Kullananları tepkileri nasıl?Google Stadia nedir? Kullananları tepkileri nasıl?

PAYLAŞ