Google Bağlantılı 2 Popüler Hizmetini Birbirinden Ayırıyor - Haberler - indir.com

Google Bağlantılı 2 Popüler Hizmetini Birbirinden Ayırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-14 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Google, kullanıcılarına birbirinden farklı temalarda hizmetler sunuyor. Fakat bazen bu hizmetler birbirine karışabilecek düzeyde olabiliyor. Bu sebeple Google, vermiş olduğu iki önemli hizmet arasındaki bağlantının kafa karıştıracağını düşündüğü için ikisini de birbirinden ayrı olarak sunacak. Söz konusu bu iki hizmet Google Fotoğraflar ve Google Drive. Bu iki sistem yedeklediğiniz fotoğrafları bir süredir kendi aralarında paylaşarak eşitliyordu. Google Drive ve Google Fotoğraflar hizmeti, Google hesabınızda bulunan boş alandan faydalanarak hizmet veriyorlardı. Fakat 10 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak olan bir değişiklik sayesinde bu işlemler sona erecek. Çünkü iki uygulama da artık birbirinden bağımsız bir şekilde çalışacaklar. 

Temmuz ayında yapılacak olan değişiklikleri bir blog yazısı aracılığı ile paylaşan Google, 'Drive ve Fotoğraflar arasındaki deneyimi basitleştireceğini' dile getiriyor. Şirketin bu şekilde bir yenilik yapmasının nedeni ise, kullanıcılar tarafından yapılan geri bildirimlere göre 'iki hizmet arasında bulunan bağlantının kafa karıştırıcı' olmasıdır. Google Drive'da Google Fotoğraflar'da akıllı cihaz kullanıcıların en çok tercih ettikleri depolama alanları arasında yer alıyor. Yapılan değişiklik ile beraber Temmuz ayından itibaren Drive sistemine yüklenen videolar ya da fotoğraflar, Google Fotoğraflar uygulamasına otomatik olarak eklenmeyecek. Aynı zamanda benzer bir şekilde olarak Google Fotoğraflara eklenen içeriklerde, Drive fotoğraflar klasörüne eklenmeyecek. 

Google Fotoğraflara express özelliği geliyorGoogle Fotoğraflara express özelliği geliyor

Kimileri için iyi bir değişiklik olurken kimi kullanıcılar için de pek beğenilen bir değişiklik olmayacak gibi gözüküyor. Her iki uygulamanın bir arada çalışması kullanıcılara çeşitli kolaylıklar sağlıyordu. Söz konusu bu değişiklik sonucunda gelen sistemin, mevcut fotoğrafları tek bir hizmet üzerinden silmek isterken, yanlışlıkla iki hizmet üzerinden silmeye neden olabilecek gibi bir durum vardır. Google, otomatik eşitleme seçeneğinin yerine 'Drive'dan yükle' seçeneğini yerleştirecek. Bu seçenek ise, Drive içerisinde bulunan klasörlerden resimleri manüel olarak seçerek Fotoğraflar sistemine aktarmanıza izin verilecek. Bununla beraber aynı zamanda Drive içerisinde bulunan fotoğraflara yaptığınız değişiklikler Fotoğraflara yansımayacaktır. 

Baktığımızda Google, kullanıcıların geri bildirimlerini önemseyerek kalıcı değişiklikler yapmayı da göze alıyor. Bu iki hizmete de gelecek olan bu değişiklik, 10 Temmuz tarihinden itibaren eklenecek olan fotoğrafları ve videoları etkileyecek. Yani şu an bulunan içeriklere herhangi bir zarar gelmeyecek. Temmuz ayı itibariyle iki hizmet arasındaki bağlantı ortadan kalkacak. Fotoğraflar üzerinde yapacağınız değişiklikle diğer uygulama içerisinde geçerli olmayacak. Hesaplarda depolama kısmına da değinmek gerekirse, Google Fotoğraflar uygulamasına sınırsız bir şekilde yüksek kalitede fotoğraf yüklemesi yapmaya devam edebileceksiniz. Fakat Drive içerisinde yer alan fotoğraflar, depola kotanızdan sayılacak. Yüklemek istediğiniz fotoğrafları orijinal kalitesinde depolamak isterseniz önceden de olduğu gibi bu dosyalar, depolama kotanızdan harcanacak. Her iki uygulamayı Temmuz ayından sonrada kullanmaya devam edeceksiniz ve çeşitli değişiklikler ile karşılaştığınızda da şaşırmamak gerekiyor. Her iki uygulama da artık birbirinden ayrı olarak çalışacaktır. Belirlediğiniz seçenekler doğrultusunda Google Fotoğraflar uygulamasını da Google Drive uygulamasını akıllı cihazınızdan herhangi bir sorun yaşamadan kullanmaya devam edebilirsiniz. 


Google Fotoğraflar Çok Yakında Siyah Beyaz Fotoğrafları RenklendirebilecekGoogle Fotoğraflar Çok Yakında Siyah Beyaz Fotoğrafları Renklendirebilecek
Fotoğraflar, Google Fotoğraflara Nasıl Yedeklenir?Fotoğraflar, Google Fotoğraflara Nasıl Yedeklenir?

PAYLAŞ