Google Authenticator'ı seneler sonra güncelledi - Haberler - indir.com

Google Authenticator'ı seneler sonra güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-08 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın Android ekosistemindeki iki faktörlü güvenlik için tek kullanımlık şifreler üreten uygulaması Google Authenticator uygulaması yıllar sonra güncelleme aldı. Şirketin yayınlamış olduğu güncelleme ile beraber Google Authenticator’deki hesap bilgileri de artık cihazlar arasında taşınabilir hale geldi. Google’ın sahip olduğu mobil işletim sistemi olan Android platformunda kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya yönelik birçok uygulama bulunuyor. Bunlardan birisi de Google’ın Android üzerinden kullanıcıların şifre üretmesine yarayan Authenticator uygulaması oluyor. Günlük hayat kolaylaştırıcı uygulamaların yanı sıra güvenlik için de önemli uygulamalar sunuyor.

Google Authenticator uygulaması 2012 yılında Android kullanıcılarına ilk defa sunulmuştu. İnternete bağlı olmadan hesapların güvenliğini artırmasını sağlayan bu uygulama ile kullanıcılar Authenticator’u destekleyen uygulamalar için iki faktörlü doğrulama kodu alabiliyorlardı. Kısıtlı süreli olan bu kodlar her girişte SMS ile kod alma problemini ortadan kaldırmış oluyordu.

Apple ve Google, Corona virüs takip uygulamasının tasarımını yayımladıApple ve Google, Corona virüs takip uygulamasının tasarımını yayımladı

Google Authenticator uygulaması güncellendi

Google’ın iki faktörlü girişlerde güvenlik ve pratiklik sağlayan uygulamasına son olarak 2017 yılında bir güncelleme yayınlanmıştı. 2017 yılından sonra arayüz iyileştirmeleri de olmak üzere hiç güncelleme almadı. Fakat Google uzun bir süre sonra Google Authenticator uygulaması içi yeni bir güncelleme yayınladı. Google Authenticator’ın bu yeni güncellemesi ile uygulamada yer alan hesap bilgilerinin cihazlar arasında taşınmasına olanak sağlayan bir özellik geliyor. Google Authenticator’ın yüklü olduğu cihazlarda oluşabilecek bir QR kod ile hesap bilgileri içe katar ve dışa aktar seçenekleri yer alıyor. Kullanıcılar ise bu seçenekler ise hesap bilgilerini bir başka cihaza taşıyabiliyorlar.

Uygulama güncelleme ile hesap taşınma özelliğinin yanı sıra arayüz tarafında da yenilikler getiriyor. Uygulamaya artık karanlık mod özelliği de dahil olmuş durumda. Uygulama güncellemesinin birkaç gün içerisinde tüm cihazlar için sunulması bekleniyor. Şuan için kademeli olarak indirilebilir durumda.


Google Android Auto 5.3 güncellemesiyle performansı arttırıyorGoogle Android Auto 5.3 güncellemesiyle performansı arttırıyor
Huawei Y8s Google Play desteğiyle geldiHuawei Y8s Google Play desteğiyle geldi

PAYLAŞ