Google Asistan'da ünlü sesi dönemi - Haberler - indir.com

Google Asistan'da ünlü sesi dönemi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-11 14:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın sesli asistan servisi olan Google Asistan için yeni bir ünlü ses daha dahil edildi. ABD üzerinde kullanıma sunulan bu özellik ile beraber “hey Google, talt like Issa” dediğiniz zaman Issa Rae’nin sesinden hava tahmini alabileceksiniz. Ayrıca Google üzerinden aramayı da yine bu ses üzerinden gerçekleştirebileceksiniz. Google, kullanıcı deneyimini her zaman üst seviye ve keyifli bir hale tutmak için yeni özellikler ve geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Asistan tarafında ise yeni sesleri denemeyi sürdürüyor. Bir süre önce John Legend sesi beklenirken, bu ses Nisan ayında kullanıma sunulmuştu. Ancak şimdi ise Asistan için oyuncu ve şarkıcı olan Issa Rae’nin sesini kullanmayı tercih ediyor.

Google Asistan İçi Yeni Ses Yayınlandı

Google Haritalar kullanıcılarına müjde!Google Haritalar kullanıcılarına müjde!

Gerek yapay zeka gerekse getirmiş olduğu başka özellikler ile Google Asistan’nın gelişmesine katkı sağlayan Google, şimdi ise kullanıcı deneyimlerine odaklı farklı sesleri hanesine eklemeye devam ediyor. Issa Rae’nin sesi dahil edilerek kullanıcılara tanıdık bir sesle seslenilmiş olunacak. Ayrıca Issa Rae’nin sesine “bugün şemsiyeye ihtiyacım var mı?” veya bana espri yap gibi komutlarda oldukça keyifli ve eğlenceli cevaplar almak mümkün olacaktır.

Google şirketi bu noktada doğal insan sesleri öncesinde kullanıcılara ünlü sesleri ile yaklaşmayı tercih ediyor. Ayrıca yeni Issa Rae sesi, Google Asistan için John Legend sonrasında ikinci ünlü sesi olarak bulunuyor. Google Asistan entegresine sahip tüm cihazlarda çalışacak olan bu seslendirme iOS ve Android kullanıcılar için de kullanılabilir olacak.


Google arama sayfası tasarımı değişiyor!Google arama sayfası tasarımı değişiyor!
Akıllı saat dünyasında taşlar yerinden oynayacak: Google Pixel Watch geliyorAkıllı saat dünyasında taşlar yerinden oynayacak: Google Pixel Watch geliyor

PAYLAŞ