Google Asistan'a sesli komut ile satın alma özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Google Asistan'a sesli komut ile satın alma özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-26 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google’ın Android cihazlar için yıllar önce hayatımıza dahil ettiği sesli asitanı Google Asistan için ödemeleri ses tanıma ile onaylamaya olanak tanıyan bir özellik yolda.

Çıktığı günden bugüne pek çok yeni güncellemeyle gelişen Google Asistan alarm kurma, takvimde planlama yapma, hatırlatıcı ayarlama ve daha birçok yeteneğiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor. Bir süredir sesli asistanı için yeni biz özellik üzerinde çalıştığı bilinen şirketin yakında kullanıcılar için bir güncelleme yayımlayacağı öğrenildi.

Google Asistan artık siteleri sesli okuyabilecekGoogle Asistan artık siteleri sesli okuyabilecek

Google görme engelli kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor

Geçtiğimiz sene Amazon'un sesli asistan desteğine sahip olan bazı Echo hoparlörleri, televizyondan gelen sesleri kullanıcı komutlarıyla karıştırmış ve oyuncak bebek evleri için siparişler vermişti. Bu olayın ardından Amazon sesli asistanları için sözlü/telefonla onaylama olmadan sipariş verme konusunda bazı düzenlemeler yapsa da bu konu akıllarda soru işareti yaratmıştı.

Türkçe Google Asistan'ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliği

Ancak bu durum Google için bir ilham kaynağı olmuş olacak ki şirketin önümüzdeki aylarda Asistan'a eklemesi beklenen sesli komut ile ürün siparişine onay verme özelliği olduğu ortaya çıktı. Özellik hakkında hata payının neredeyse sıfır olduğunu açıklayan Google, bu özelliği sunarken sesli asistanının kullanıcılarının ses profillerini inceleyecek ve ödemeyi onaylayan sesin kullanıcıya ait olması durumunda işleme devam edeceğini belirtti.

Daha önce de kullanıcıların bir satın alma işlemi gerçekleştirmeden önce ödeme bilgilerini telefon uygulaması üzerinden seçmeleri ve parmak izi, yüz tanıma ya da bir şifre ile işlemlerinden birini kullanarak ödemeyi onaylamaları gerekiyordu. Bu noktada kullanıcılarına yeni bir özellik sunacak teknoloji devi bu özelliği görme bozukluğuna sahip kişilerin hayatını kolaylaştırabilmek adına hayata geçirmeyi hedefliyor. Şuanda test aşamasında olan özelliği Google Asistan için ne zaman yayımlanacağı ise henüz bilmiyor.


Google Asistan sigara sensörü desteği aldı!Google Asistan sigara sensörü desteği aldı!
Google Messages için uçtan uca şifreleme dönemi başlıyorGoogle Messages için uçtan uca şifreleme dönemi başlıyor

PAYLAŞ