Google Asistan kayıp iPhone cihazları bulabilecek - Haberler - indir.com

Google Asistan kayıp iPhone cihazları bulabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-15 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google, Asistan ve Home uygulamasının iOS sürümlerine güncelleme getirildi. Android kullanıcıları Asistan sayesinde kayıp cep telefonlarının nerede olduğunu kolaylıkla bulabilecekler. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, sevilen özelliği yayınladığı güncellemeyle iPhone akıllı cihazlara da getirdi. 

Akıllı cep telefon sahiplerinin Google Home'a bazı uygulama izinleri vermeleri gerektiğini dile getiren teknoloji devi, özelliğin nasıl çalışacağını da dile getirdi. Aynı zamanda Nest hoparlörlerin yanı sıra büyük akıllı cep telefonlarla uyumlu bir şekilde çalıştığının bilgisi de aktarıldı. 

Google Asistan yeni özelliğiyle kullanıcılarına gizlilik sunacakGoogle Asistan yeni özelliğiyle kullanıcılarına gizlilik sunacak

Kayıp iPhone’lar Google Asistan'la bulunuyor

Apple’ın “iPhone’u Bul” uygulaması sayesinde, iPhone akıllı cihaz sahipleri telefonlarını kaybettikleri zaman kolaylıkla bulabilirler. Siri yardımıyla telefonlara bildirim gönderen bir uygulama, cihazın yüksek tonda bir zil sesi çalmasına izin veriyor. Hiç umulmadık bir anda hayat kurtarma özelliği artık Google Asistan aracılığıyla da kullanılabilecek. Google tarafından yapılan açıklamalara göre, iPhone akıllı cihaz sahiplerinin telefonlarını bulma için ilk olarak yapmaları gereken bir kaç ayarlama bulunuyor. Öncelikle App Store üzerinden Google Home uygulamasını indirmek gerekiyor. Yükledikten sonra uygulamaya bildirim erişimi ve kritik uyarıları alma izni vermeniz gerekir. Bu syaede Google Asistan cihazın yerini tespit edebilecek hale gelmiş olur. 

Kayıp iPhone akıllı cihazınızı bulmak adına, Nest akıllı hoparlörünüzden veya herhangi bir akıllı cihazdan Asistan'ı açıp, “Hey Google, telefonumu bul” demeniz yeterli olur. Bunu yaptıktan sonra Google Asistan otomatik bir şekilde iPhone akıllı cihazlara bildirim gönderiyor. Rahatsız Etmeyin modu açık olsa veya cihazınız sayesinde olsa bile, yüksek bir tonda zil sesi çalmaya başlıyor. Bu sebeple kayıp iPhone akıllı cihazınızın yerini tespit edebilirsiniz. 

Aynı özellik Siri’de de bulunuyordu

Apple akıllı cihazlarda yer alan sesli asistan Siri, kayıp iPhone'ları bulma yeteneğine uzun bir zamandır sahiptir. Kullanıcılar, "iPhone'u Bul" uygulamasına girip istedikleri cihazın yanındaki "Ses Çal" düğmesine dokunarak, zil sesini aktif hale getirebiliyor ve bu sayede yerini bulabiliyorlar. Aynı zamanda sesli asistana “iPod touch’ımda ses çal” veya “iPad’im nerede?” gibi komutlar vererek de aynı işlemi gerçekleştirebiliyorlar.

Google Asistan iOS güncellemesiyle eklenen bu yeni özellik ise iPhone sahipleri için yeni bir seçenek oldu. Herhangi bir sebeple o an için Siri'ye erişim sağlayamayan akıllı cep telefon kullanıcıları ise artık cihazlarını Asistan ile bulabilecekler. 

 


2020 model Samsung Akıllı TV'lere Google Asistan sürprizi2020 model Samsung Akıllı TV'lere Google Asistan sürprizi
Google Asistan artık şarkıları mırdılanmanızdan bulabilecekGoogle Asistan artık şarkıları mırdılanmanızdan bulabilecek
Google Asistan haber göstermeye başladıGoogle Asistan haber göstermeye başladı

PAYLAŞ