Google Arama Sonuçlarına Artırılmış Gerçeklik Geliyor - Haberler - indir.com

Google Arama Sonuçlarına Artırılmış Gerçeklik Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-08 11:32:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Google, yapacağımız aramaların sonuçlarıma üç boyutlu artırılmış gerçeklik (AR) modelleri ekliyor! İnternet aramaları ile yapacağınız alışverişlerdeki ürünleri artık telefon veya bilgisayarınız üzerinizden inceleyebileceksiniz!

Google, I/O 2019 açılış toplantısında bu teknolojiyi kullanıcılara tanıtsa da kullanıcılar arama sonuçlarında ne kadar AR görüntüsüyle karşılaşacağını belirtmiş değil.

Google'ın Reklam Gelirleri Beklenenin Altında KaldıGoogle'ın Reklam Gelirleri Beklenenin Altında Kaldı

Google artırılmış gerçeklik ile geliyor!

3 Boyutlu AR nesneleri, bu yıl önümüzdeki aylarda arama sonuçlarında karşımıza çıkmaya başlayacak. Web geliştiricileri, web sitesinde yapacağı değişikliklerle birlikte arama sonuçlarında üç boyutlu nesnelerini sergileyebilecekler. Öncelikle büyük markaların iş birliğiyle bu yola başlayan Google, NASA, New Balance, Samsung, Target, Volvo ve diğer bir çok büyük markalarla 3D modellerini sergileyecek.

Google son 5 yılda yaptığı sanal gerçeklik hizmetlerini artırıyor. Google ilk olarak 2017 yılında Android ARCore platformunu piyasaya sürerek Playground gibi çeşitli araçlar çıkarmış, Playmoji adını verdikleri ve içinde bir çok film karakterlerinin bulunduğu artırılmış gerçeklik çıkartmalarını kamerada görüntülemek için sergiledi.

Diğer bir çok firmanın da artırılmış gerçeklik dünyasına giriş yapmasıyla hayatımıza artırılmış gerçeklik tamamen girmiş bulunuyor. Facebook'da geçtiğimiz hafta F8 konferansında Spark AR platformuna yaptığı yatırımı arttırdığını açıkladı. Hayatımızda kolaylık sağlaması beklenen artırılmış gerçeklik, alışveriş konusunda da kullanıcılara yardım edebilecek mi?


Google “Otomatik Silme” Kontrolleri özelliğini duyurduGoogle “Otomatik Silme” Kontrolleri özelliğini duyurdu
Google YouTube Videolarını Tek Tek İnceliyorGoogle YouTube Videolarını Tek Tek İnceliyor

PAYLAŞ