Google, arama bölümünün tasarımını değiştiriyor! - Haberler - indir.com

Google, arama bölümünün tasarımını değiştiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-06 19:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google, arama motoru tarafında yeni bir tasarım değişikliğine gideceğini açıkladı. Şirketin en önemli hizmeti olan arama motoru tarafında Android platformu için Material Tasarım'a geçiş yapan şirket şimdi ise popüler arama sayfası için bu tasarım detaylarını test etmeye başladı. Kullanıcıların tüm merak ettiklerini soruduğu arama motoru hizmeti Google, yaptığı yenilik ve güncellemeler ile kullanıcı deneyimini dahada iyileştirmeyi hedefliyor. Android platformuna uzun süredir Material Desing özelliğini sunan şirket şimdi bu tasarım anlayışını ana platformuna taşıyacak.

2014 yılında başlayan ve birçok platformda gördüğümüz üç boyutlu arayüz ve yeni tasarım Material Desing, Microsoft ve birçok şirket platformunun arayüzlerine uygulanmaya devam ediyor. Bu tasarım tipi artık bir standart haline gelirken basit renk ve kutucuklar ile daha anlaşılır bir arayüz sadeliği ve göze hitap eden bir deneyim sunabiliyor. Ayrıca sayfada yer alan içerik öğeleri önceki tasarım biçimine göre daha düşük boyutlarda oluyor ve iyi bir deneyim sağlanmış oluyor.

Google tarafından henüz bu yeni arama motoru tasarımı testlere devam ederken yeni tasarımın ne zaman kullanıcılara sunulacağı henüz bilinmiyor.





PAYLAŞ