Google akıllı telefonları ve bilgisayarları kendi işlemcisiyle geliştirecek - Haberler - indir.com

Google akıllı telefonları ve bilgisayarları kendi işlemcisiyle geliştirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 15:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji ve yazılım devi Google’ın Qualcomm’a olan bağlılığını azaltmak adına kendi işlemcilerini üretme kararı aldığı ortaya çıktı. Şirketin Whitechapel kodu ile geliştirmiş olduğu işlemciyi Samsung ile birlikte tasarladığı ortaya çıktı. Bilgisayar tarafından Intel hakimiyeti sonrasında Apple’da bilgisayar modellerinde kendi işlemcilerini üretmeye başlamıştı. Google ise mobil pazardaki Qulacomm hakimiyetinden ötürü kendi işlemcilerini üretme kararı aldı. Sektöre yakın olan kaynaklar tarafından arama motoru devinin akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlarda kullanmak üzere işlemciler üreteceği söyleniyor.

Google imzalı işlemcileri ilk etapta önümüzdeki yıl pazara sunulacak olan Pixel telefonlarda yer alabilir. Gelen bilgiler şirketin bu noktada önemli ilerleme gösterdiği ve bu çalışmalardan oldukça memnun olduğu ifade ediliyor.

Google yeni alışveriş servisiyle Amazon'a rakip oluyorGoogle yeni alışveriş servisiyle Amazon'a rakip oluyor

Google kendi işlemcilerini üretmeye başlıyor

Henüz bu yeni işlemciler için teknik özelliklere dair bir detay belli olmuş değil. Yeni işlemcilerin akıllı telefonlara ek Chrome OS işletim sistemi kullanan dizüstü bilgisayar modellerinde de kullanılacağı belirtiliyor. Whitechapel kod adı ile geliştirilen söz konusu bu işlemci Samsung ile beraber tasarlanıyor. Güney Koreli şirketin söz konusu işlemciyi 5 nm teknoloji ile üreteceği belirtiliyor. Bazı kaynaklara göre ise ilk prototiplerin hazır olduğu söyleniyor. Tahminlere göre ise bu yonga seti ARM mimarisini kullanacak. Sekiz çekirdekli bir yapıda olması beklenen işlemci için Google’ın yakın zamanda Qualcomm ile rekabet etmesi bekleniyor.

Bakalım Google, yeni işlemcileri ile ne derece bir performans sergiliyor göreceğiz.


Google Fiber, ABD'ye gigabit internet sunmaya hazırlanıyorGoogle Fiber, ABD'ye gigabit internet sunmaya hazırlanıyor
Google, Play Müzik hizmetine son verdiGoogle, Play Müzik hizmetine son verdi

PAYLAŞ