Google, 600 milyon dolarlık yeni veri merkezini Danimarka'da açacağını açıkladı! - Haberler - indir.com

Google, 600 milyon dolarlık yeni veri merkezini Danimarka'da açacağını açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-21 14:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Google'ın yeni veri merkezi tam tamına 600 milyon dolar olacak. Bu 600 milyon dolarlık veri merkezini Danimarka sahilinde açacağı da gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Google, 600 milyon dolarlık yeni veri merkezini Danimarka'da açacağını açıkladı!

Google, Danimarka sahilinde 600 milyon dolarlık yeni veri merkezini açacağını duyurdu. Ayrıca bunun yanı sıra şirketin Avrupa'daki beşinci veri merkezi olma özelliğine de sahip olacak. ABD'li teknoloji devi, veri merkezi için bu ülkenin Kopenhag başkentinin batı tarafında bulunan Jutland Yarımadası'nın doğu kıyısında yer alan bir yer seçti.

Google Haritalar'a Mesajlaşma Özelliği GeliyorGoogle Haritalar'a Mesajlaşma Özelliği Geliyor

Google, Danimarka sahilinde açacağı bu veri merkezi, Apple ile aynı yarımadada yer alacak. İki tesiste birbirine sadece birkaç saat uzaklıkta bulunacak. 2015 yılında Apple, ilk veri merkezi olan Jutland'da kurulacağını duyurdu ve ardından Danimarka, Almanya sınırlarına yakın bir yer olan Aabenraa'da ikinci bir veri merkezi tesisi inşa etti. 

Karbon emisyonları dengelemek amacı ile Google, yeni inşa edeceği bu veri merkezinde yenilenebilir enerji ürünlerinden yararlanmak adına Güç Satın Alma Anlaşmaları'na yatırım yapmayı amaçlıyor. Google şirketi, Danimarka'daki veri merkezini 2021 yılında bitirmeyi planlıyor. Daha sonrasında ise tesis 150 ila 200 kişi ile faaliyete geçecek.


Google, Pixel model telefonlara 'Gece Görüşü' özelliğini getirdi!Google, Pixel model telefonlara 'Gece Görüşü' özelliğini getirdi!
Google Balonlarla İnternet Taşımaya Devam Ediyor!Google Balonlarla İnternet Taşımaya Devam Ediyor!
Google'dan Yeni Proje: Sanal Gerçeklik AyakkabısıGoogle'dan Yeni Proje: Sanal Gerçeklik Ayakkabısı

PAYLAŞ