Gmail gelen kutusunda arama yapmak kolaylaştıran bir özellik geliyor - Haberler - indir.com

Gmail gelen kutusunda arama yapmak kolaylaştıran bir özellik geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-16 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider ismi Google, e-posta hizmeti Gmail için çeşitli özellikleri içeren bir güncelleme yayınladı. Söz konusu bu güncelleme kullanıcıların belli mesajları daha kolay bir şekilde bulmasına yardımcı olacak. 

Konu ile ilgili olarak bir blog yazısı paylaşan şirket Gmail arama işlevine yaptıkları değişikliklerden söz etti. Buna göre ise arama kısmı artık belli e-posta adresleri ile ilgili sonuçları da gösterecek. Blog yazısında yapılan bu açıklamaya göre Gmail'de bir e-posta adresi araması yapıldığında o adresle ve parçası olduğu takma isimlerle ilgili bütün e-postalar gözükecek. Gösterilen bu sonuçlarda ise gönderilen, gönderen, eklenen ve gizlenen kişi alanları kullanılabilecek. 

Gmail'in daha hafif sürüm olan Gmail Go Google Play Store'de yerini aldıGmail'in daha hafif sürüm olan Gmail Go Google Play Store'de yerini aldı

Güncelleme şu an için Google Wekspace kullanıcıları için gelmiş durumdadır. Fakat ücretsiz kullanıcıların da bu güncellemeden faydalanıp faydalanmayacağı şu an için belli değildir. Google konu ile ilgili olarak sorulara şu an cevap vermiş değildir. Google tarafından e-posta almak için ana adrese alternatif bir adres oldukları dile getirilen bu takma adların, birçok kullanım alanları vardır. Örnek vermek gerekirse, bir kerede birden çok kişiye mesaj gönderilmesinde yardımcı oluyorlar. Özellikle de iş kullanımlarında bu tip olaylar görmek mümkündür. Aynı zamanda adresteki değişikliğe gidecek kişiler için yeni hesap açmaya gerek olmadan bu imkan veriliyor. 

Gönderilen veya alınan e-posta takma adlarının aranması; daha öncelerde ise zor ve çok daha detaylı aramalar yapmak için gerekli olan durumdu. Google'a göre bu işlev güncelleme ile beraber kullanıcıların daha kolay ve daha az çabayla yapabilecekleri bir hale geliyor. Bu durum da özellikle de gelen kutuları kalabalık olanlar için sevindirici bir haber olarak değerlendirildi. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor. 


Akıllı telefon dostu Gmail Go yayınlandıAkıllı telefon dostu Gmail Go yayınlandı
Gmail için işlevsel iyileştirmeler yoldaGmail için işlevsel iyileştirmeler yolda
Gmail yeni güncellemeyle iOS için araç takım özelliğine kavuştuGmail yeni güncellemeyle iOS için araç takım özelliğine kavuştu

PAYLAŞ