Glovo'nun yeni CTO'su Mustafa Sezgin oldu - Haberler - indir.com

Glovo'nun yeni CTO'su Mustafa Sezgin oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-10 09:03:01
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

23 ülkede kullanıcı ile buluşan Glovo’nun yeni Teknolojiden Sorumlu Başkanı Mustafa Sezgin oldu. Peki Glovo uygulaması nedir?

Yemek siparişlerinden tutunda market alışverişlerine kadar ihtiyaç duyulan her şeyin hizmet verdiği 23 ülkede kullanıcılarına ulaştıran Glovo’nun Teknolojiden Sorumlu Başkanı (CTO) Mustafa Sezgin yeni görevine başladı. Dünya genelinde 1.7 milyon aktif kullanıcının yaşamına dokunan Glovo’nun teknoloji operasyonlarını bundan böyle Mustafa Sezgin yönetecek.

Glovo 169 Milyon Dolar Yatırım AldıGlovo 169 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Mustafa Sezgin pek çok sektörde çalıştı

Güney Avustralya Üniversitesi Yazılım Mühendisi bölümünden mezun olan Mustafa Sezgin, ilk iş hayatına Motorola’da yazılım mühendisi olarak başladı. Ardından ise Ericsson’da İletişim Yazılım Mühendisliği, Aconex’te Kıdemli Yazılım Mühendisliği, ThoughtWorks’te Kıdemli Yazılım Geliştirme Danışmanlığı görevlerini üstlendi. Tüm bu görevlerden sonra ise Sezgin, Soundcloud’da Mobil Mühendislik Direktörlüğü ve Uber’de Kıdemli Mühendislik Müdürlüğü görevlerini yaptı. Bundan böyle ise Mustafa Sezgin, kariyerine Glovo’nun Teknolojiden Sorumlu Başkanı olarak kariyer hayatına devam edecek.

Glovo uygulaması nedir?

2015 yılında İspanya’da Miguel Vcente, Oscar Pierre ve Sacha Michaud tarafınca kurulan ve on-demand delivery kategorisinde yer alan girişim Glovo, Geçtiğimiz senenin Mayıs ayında Türkiye’de faaliyete geçti. Barselona menşei olan Glovo, 2018’in yılın Ekim ayında Rakuten Capital ve Cathay Innovation tarafından yönetilen ve Seaya Ventures, Entree Capital, Caixa Capital Risk ile Bonsai Venture Capital gibi firmaların yer aldığı B serisi yatırım turu olarak adlandırılan bu işe, 30 milyon Euro yatırım almıştı. Sizin talebeniz üzerine dilediğiniz pek çok şeyi kapıya teslim olarak getiren girişimde market ihtiyacınızdan tutunda yemek isteğinize kadar hatta hediyelik eşya gibi pek çok kategoriyi bünyesinde bulunduruyor. Uygulamayı cihazınıza indirip üye olduğunuz zaman konum bilgilerinize izin vermeniz gerekiyor. Ardından ise size en yakın olan restorantları, marketleri ve diğer mağazaları sizlere gösteriyor. Almak istediğiniz ürünleri seçerek, ödeme şeklinizi belirliyorsunuz ve sipariş kapınıza geliyor.

 

 

 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ