Glovo, Türkiye dahil bazı ülkelerden çekilme kararı aldı - Haberler - indir.com

Glovo, Türkiye dahil bazı ülkelerden çekilme kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-22 08:19:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Merkezi İspanya olan teslimat girişimi Glovo, aralarında ülkemiz Türkiye’nin de yer aldığı Porto Riko, Uruguay ve Mısır gibi ülkelerdeki operasyonunu sonlandırma kararı aldı. Ülkemizde birçok teslimat girişim hizmet ve servisi bulunuyor. Bu isimlerden birisi olan İspanya merkezli Glovo, sürpriz bir hamle yaparak bazı ülke pazarlarından çekilme kararı aldığını açıkladı. Türkiye  dahil olmak üzere bazı pazarlarda artık Glovo hizmeti bulunmayacak. Bu kararın sebebi olarak ise Glovo’nun Pazar liderliği yapmak istediği pazarlara odaklanması ve enerjisini kısa sürede kara çevirmesi olarak bir bölge stratejisi şeklinde açıklanıyor.

Teslimat servisi Glovo ülkemizden çekiliyor

Glovo 169 Milyon Dolar Yatırım AldıGlovo 169 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Mısır, Porto Riko ve Uruguay gibi ülkelerinde yer aldığı bu çekilme kararı Glovo tarafından açıklanmış durumda. Bildiğiniz gibi ülkemizde glovo karşısında Getir ve YemekSepeti gibi yerel ve popüler girişimler bulunuyor. Bu girişimler ise yabancı isimlerin rekabet şartlarını olumsuz etkiliyordu. Henüz geçtiğimiz yılın sonunda 150 milyon Euro’luk yatırım ile beraber unicorn ünvanına sahip olan Glovo, diğer pazarlara daha fazla odaklanacak. Glovo’nun bu dört ülke için gösterdiği efor diğer bölgeler için harcanacak. Özellikle Doğu Avrupa, Güneybatı, Latin Amerika ve Sahra Altı Afrika bölgelerine odaklanılacağı belirtiliyor.

Glovo kurucu ortağı ve CEO’su olan Oscar Pierre tarafından yapılan açıklamada girişimin 2021 itibariyle global pazarda kara ulaşacağı ifade ediliyor. Ülkemizdeki bu alanda gerçekleşen yüksek rekabetin Glovo’yu böyle bir karara yönlendirdiği açık bir şekilde gözüküyor. Glovo’nun ülkemizde Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinde faaliyette olduğunu belirtelim.  


Glovo'nun yeni CTO'su Mustafa Sezgin olduGlovo'nun yeni CTO'su Mustafa Sezgin oldu

PAYLAŞ