Glovo 169 Milyon Dolar Yatırım Aldı - Haberler - indir.com

Glovo 169 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-02 15:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Merkezi İspanya olan mobil teslimat uygulaması Glovo, geçtiğimiz gün 169 milyon dolarlık Seri D yatırımını aldı.  Hızla büyüyen ve dünya pazarına açılan Glovo'ya bu yatırım ciddi bir kaynak sağlayacak.

Haberin detaylarına geçmeden önce Seri D yatırımı hakkında küçük bir bilgilendirme yapalım. Seri, A, B,C,D olarak adlandırılan yatırımlar, ürünleri ve firmayı geliştirmek adına firmaya yapılan yatırımlardır. Bilanço olarak yüksek geliri olan firmalardan ya da bireysel olarak yapılan bir yatırım çeşididir. Genellikle yeni ya da gelecek vadeden start-up projelerine yapılan bu yatırımlar, firmaların büyümesini sağlarlar.

Uber'in Yeni Yemek Servisi Uber Eats Nedir?Uber'in Yeni Yemek Servisi Uber Eats Nedir?

Glovo İndir: iPhone

Glovo Faaliyet Alanlarını Genişletecek

169 milyon dolarlık yatırım, Lakestar önderliğinde gerçekleşti. Yatırıma şarkıcı Drake pizza restoran zinciri Papa John's, Idinvest Partners ve Korelya Capital'ın da, dahil olması çok dikkat çekti. Glovo uygulamasının ise, bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarının 322 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Glovo İndir: Android

10 ay öncesinde 134 milyon dolarlık Seri C yatırımı alan Glovo'ya bu yatırım Seaya Ventures, Cathay Innovation ve Rakuten Capital tarafından sağlanmıştı. 2015 senesinde İspanya'nın  merkezinde kurulan Glovo, bugün 5.5 milyon üyeye sahip. Çıktığı ilk senede 3 farklı kıtaya açılan Glovo, hızla gelişerek, 21 farklı ülkede 124 farklı şehirde operasyon ofisleri açtı. Kurulan app müşterilere satın aldığı ürünleri teslim etmek üzerine dayalı. Yemekten, market alışverişlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan uygulama, ürünleri müşterilerine mümkün olan en kısa zaman içerisinde teslim ediyor. Glovo'nun bu kadar hızlı büyümesinin bir nedeni de bu konuda olan hassasiyetleri.

Türkiye'de de faaliyet gösteren Glovo'nın ilk operasyon ofisi ve faaliyeti İstanbul'da başlamıştı. Arından İzmir ve Ankara'da da faaliyete geçen firma aldığı bu yatırımla ülkemizde dahil olmak üzere, birçok ülkede faaliyet alanını genişletecek. Bu durum ise, teslimat pazarında ciddi bir rekabet oluşturacağını gösteriyor.

Türkiye'de Rekabet Ciddileşiyor

Glovo uygulaması, teslimat alanında oldukça güçlü rakiplere sahip. Yemeksepeti'den sonra, market alışverişleri teslimatı için açılan Getir uygulamasının da GetirYemek hizmetini kullanıcılara sunmuştu. Yemeksepeti'nin de açtığı diğer uygulama Banabi ülkemizde Glovo'ya rakip olan firmalar arasında yer alıyor. Aldığı yatırımla faaliyet alanını genişletecek olan Glovo'nun Türkiye pazarında ciddi bir rekabet ortamı oluşturacağı kesin ancak bu rekabetten hangi uygulamanın başarıyla sıyrıldığını ise ancak zamanla göreceğiz

Yemek Sepeti'ne gelen yeni özellikler

Aldığı yatırımla daha geniş faaliyet alanına sahip olacak olan Glovo 18 ay içerisinde 300 mühendisi işe almayı düşünüyor. En büyük yatırımını teknoloji ve altyapısına yapacak olan  Glovo'nun piyasada ki gücü için kendine ciddi yatırımlar yaptığını gözler önüne seriyor.


İlgili uygulamalar
Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!
Yemeksepeti, Getir'e rakip mi?Yemeksepeti, Getir'e rakip mi?

PAYLAŞ