Giyilebilir teknoloji satışları 2019 sonunda 300 milyon adet olacak - Haberler - indir.com

Giyilebilir teknoloji satışları 2019 sonunda 300 milyon adet olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-19 22:59:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

IDC şirketinin raporlarına göre küresel çapta giyilebilir teknolojisi piyasası büyümeye devam edecek. Öyle ki 305.2 milyon adet seviyesine erişmesi beklenen bu piyasa için 2019 yılının sonunda giyilebilir teknolojisi pazarında bu rakamın görülmesi bekleniyor. Diğer yandan 2023 yılın için ise bu rakamın 489.1 milyon seviyesinde olacağı belirtiliyor. Bu alanda bu tarz cihazların artması ve yaygınlaşması ise fiyatları düşürme yolunda bir etken sağlayabilecek. Bu yıl sonunda ise ön görülen rakamların 2018 yılındaki 178 milyon adetin, yüzde 71.4 oranında daha yükseği olarak bekleniyor.

Giyilebilir teknolojik ürün pazarı büyüyor

Samsung yeni giyilebilir ürünlerini yanlışlıkla sızdırdıSamsung yeni giyilebilir ürünlerini yanlışlıkla sızdırdı

Giyilebilir cihaz teknolojileri kullanıcılara daha fazla kolaylık sağlama ve günlük hayatta ve kullanımda kullanıcı hayatını olumlu etkileme yönünde yeteneklere sahip durumdalar. Diğer yandan cihazlardaki gelişme ve yenilikler ise gelecek yıllardaki kullanıcılar için de gerekli özellikler olacak. IDC raporlarına göre giyilebilir teknoloji noktasındaki yaygınlık, sadece akıllı saatlerden ibaret değil. Ayrıca kablosuz kulaklıklar, spor bantları gibi bu cihazlarda bu kategoriye dahil oluyor. Diğer yandan akıllı asistanlar, sağlık takibi, antrenman takibi ve ses deneyim geliştirmeleri gibi ürünler de oldukça popüler durumda.

2019 raporlarında ise 139.4 milyon kulaklık, 69.3 milyon akıllı saat, 68.2 milyon spor bandı sevkiyatı olacağı bekleniyor. 2023’te ise bu rakamların kulaklık tarafında 273.7 milyon, akıllı saatlerde 109.2 milyon ve spor bantlarında ise 69.7 milyona yükselmesi tahminler arasında bulunuyor.   


Apple giyilebilir ürün yelpazesini geliştiriyorApple giyilebilir ürün yelpazesini geliştiriyor
Alphabet, giyilebilir teknolojiler üreten Fitbit'i satın alacak mı?Alphabet, giyilebilir teknolojiler üreten Fitbit'i satın alacak mı?

PAYLAŞ