Getir, 2.6 milyar dolar değerlemeyle unicorn oldu - Haberler - indir.com

Getir, 2.6 milyar dolar değerlemeyle unicorn oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-26 16:32:01
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Türkiye'de son zamanlarda en büyük yatırımları alan Getir 2,6 milyar dolar değerlemeyle Türkiyenin 2.unicorn şirketi oldu.

Öncesinde Türk oyun şirketi olan Peak Games ile dev oyun firması Zynga aralarında 1,8 milyar dolarlık bir anlaşma yapmıştı. Firma anlaşma sonrasında yaptığı açıklamada ortaklık yapısını değiştiğini belirterek faaliyetlerini ekibinde ve yönetiminde hiç bir değişikliği olmadan sürdürdüğünü belirterek 1,8 milyar dolar karılığında Zynga'ya devretti. 

GittiGidiyor alışverişlerini ucuza getirmenin yoluGittiGidiyor alışverişlerini ucuza getirmenin yolu

Getir Türkiye'de 2. Unicorn Oldu

Getir tarafında bu başarı hakkında yapılan resmi açıklama şöyle oldu;

"Dünya'da ilk defa ortalama 10 dakika içerisinde marketteki ürünlerin teslimatını 2015 yılında başlatan Getir, aldığı 300 milyon dolarlık yeni yatırımıyla sadece 5 buçuk yıl gibi kısa süre içerisinde Unicorn olma başarısını kanıtladı."

"Beş harf iki heceli markamız Getir'i tüm dünyaya sevdirmeyi hedefleyerek Londra'nın yanı sıra en kısa sürede Almanya, Fransa ve Hollanda'da hizmete başlamaya hazırlanıyoruz."

Geçtiğimiz Ocak ayında ikinci yatırım turunu 128 milyon dolarla tamamlayan Getir firması yerli ve yabancı fonlardan 300 milyon dolar değerinde yeni yatırım alarak değerlemesini 2,7 milyar dolara arttırdı. İki ay içerisinde iki yatırım turu tamamlayan Getir firması üçüncü turun liderliğini yeni yatırımcılardan Silikon Vadisi kaynaklı Sequoia Capital ve halihazırda mevcut fonlardan New York merkezli Tiger Global üstlendi. Daha önceki tura katılan 8 fondan 7 tanesi de bu son tura katıldılar.

Unicorn firma nedir?

Unicorn girişim ve şirketlerin özelliği firma değerinin 1 milyar dolar veya daha fazla olmasıdır. 

 


Getir, 2.6 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolar yatırım aldıGetir, 2.6 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolar yatırım aldı

PAYLAŞ