General Mobile'dan Cumhurbaşkanına Özel GM 9 Pro - Haberler - indir.com

General Mobile'dan Cumhurbaşkanına Özel GM 9 Pro

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-10 10:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cihaz sektöründe zaman zaman özel denilecek yenilikler ile karşı karşıya kaldığımız oluyor. Şöyle ki geçtiğimiz yıllar içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özel iPhone 6 Plus modelli akıllı cihaz ile karşı karşıya kalmıştık. Bunun yanı sıra aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan MacBookPro'lar yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel olarak üretilmişti. Bu furya elbette sadece iPhone ve MacBook ile bitmeyerek aynı zamanda Turkcell T70 modelli akıllı cihazda özel olarak üretilen akıllı cihazlar arasında yerini almıştı. Şimdi ise akıllı cihaz üreticisi General Mobile'de 9 Pro adlı akıllı cihazı ile Recep Tayyip Erdoğan'a özel akıllı üreteceğinin bilgisini verdi. 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) 25. Olağan Genel Kurulu'nda, General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. 

General Mobile'dan Cumhurbaşkanına özel telefon

Türkiye'nin akıllı cihaz üreticilerinden General Mobile, MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu'nda bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel bir akıllı cihaz hediye etti. Böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan için özel olarak yerli akıllı cihaz üretilecek. GM 9 Pro adında olacak olan bu akıllı cihazın arka kasasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adı soyadı ve imzası yer alacak. Akıllı cihaz üretiminde oldukça başarılı bir noktada yer alan General Mobile bu hareketi ile taktir toplamayı da başarıyor. GM 9 Pro adlı akıllı cihazın arka tasarımında Cumhurbaşkanlığı forsu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası yer alacak olan GM 9 Pro adlı akıllı cihaz, Sebahattin Yaman tarafından Erdoğan'a kurul toplantısında hediye edildi.

GM 9 Pro'nun Özellikleri 

General Mobile markalı GM 9 Pro modelli akıllı cihazın özelliklerine değinmek gerekirse, cihaz üst segment akıllı cihazlar arasında yer alıyor. GM 9 Pro, 6.1 inç büyüklüğünde AMOLED ekran özelliği sayesinde Full HD+ çözünürlük özelliği ile karşımıza çıkıyor. Ekran olarak oldukça tatmin edici bir akıllı cihaz olan GM 9 Pro, gücünü  Qualcomm’un Snapdragon 660 işlemci sisteminden alıyor. 4 GB RAM ve 6 GB depolama alana sahip olan bu General Mobile markalı akıllı cihaz,  3800 mAh kapasiteli batarya ile güçlenirken, aynı zamanda Android Oreo ile tasarlanmıştır. 

General Mobile markasına ait olan GM 9 Pro adlı akıllı cihazın bağlantı özelliklerine bakmak gerekirse Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 5, Type-C 3,1 gibi bileşenler ile karşı karşıya geliyoruz. Bunların yanı sıra aynı zamanda USB 3.1 destekli Type-C bağlantısı da dikkat çeken özellikler arasında yerini almayı başarıyor. Cihaz özellikleri ile tasarlandığı gibi olup tasarım olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel bir hale getirilmiştir. Cihazın Android Oreo özelliği geliyor olması güncellemeleri hızla gerçekleştireceği ve akıllı cihazın güncellemeler ile daha da yenileceği söz konusudur. Söz konusu hediye edilen cihaz 159 x 75,8 x 7,9 mm oranlarına sahiptir. Cihazın kamera tarafında ise çift sensörlü ana kamera ile karşı karşıya kalıyoruz. 12 + 8 Megapiksel ana kamera f/1,8 diyafram açıklığı ile gelirken, cihazın ön kamerası f/2,0 diyafram açıklığı sunan 8 Megapiksellik sensör özelliği ile geliyor.





PAYLAŞ