Fortnite yeniden Google Play’e geldi - Haberler - indir.com

Fortnite yeniden Google Play’e geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-23 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Fortnite, Google ile gelir paylaşımı konusunda anlaşmaya varamamıştı. Bunun üzerine Fortnite oyununu harici kaynaklar üzerinden Android platformuna sunan Epic Games yıllar sonra bu kararından vazgeçtiğini gösterdi. Oyun dünyasının en çok oynanan oyunlarından biri olan Fortnite, iOS platformunda resmi olarak uygulama mağazasında yer almasına rağmen Android kısmında bu şekilde bir tercih yapmamıştı. Konuyla ilgili sürpriz haber geldi. 

Oyun resmen Google Play mağazasında

Geliştirici şirket Epic Games popüler oyun Fortnite oyununu mobil platformlara getirme kararı aldığı dönemlerde gelirleri oldukça yükselmişti. Söz konusu bu oyunu uygulama mağazasına koymak demek, oyun içi satışlardan mağaza sahibine kazancından belirli bir miktar kar payı bırakmak demekti. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple tarafından Epic Games bunu problem haline getirmedi ancak 2 milyara yaklaşan kullanıcı sayısı ile beraber Android tarafından önemli düzeyde bir gelir kaybı yaşadığı anlamına geliyordu. Google'dan bir paylaşım teklifi gelmeyince harici kaynaklar üzerinden kurulabilen bir indirme yazılımı geliştirerek Google Play mağazasından vazgeçti. 

Fortnite 2. Bölüm: 2. Sezon bugün başladı!Fortnite 2. Bölüm: 2. Sezon bugün başladı!

Yıllar içerisinde söz konusu bu indirme yazılımının güvenlik unsurları sorgulanıyor olsa da oyuncular ister istemez bunu tercih etmek zorunda kaldılar. Geliştirici şirket Epic Games bu süre zarfından Android gelirini paylaştırmada kasasına atmayı başarmıştı. Bugün, bu durum artık değişiyor. Artık planı biliniyor olsa da Fortnite sürpriz bir karar ile Google Play mağazasında yerini aldı. Android 7.1 ve üzeri sürüm çalıştıran akıllı cep telefonlar mağaza üzerinden oyunu sorunsuz bir şekilde indirebilirler. Durum böyle olunda mağaza kurallarının geçerli olduğu için artık oyun içerisinde yapılacak alışverişlerden Google'da payını alacak gibi gözüküyor. 

 


Fortnite v12.10 güncellemesi yayınlandı!Fortnite v12.10 güncellemesi yayınlandı!
Fortnite 2 Sezon'daki gizli geçitler nasıl kullanılır?Fortnite 2 Sezon'daki gizli geçitler nasıl kullanılır?
Fortnite'dan oyun severlere büyük sürpriz!Fortnite'dan oyun severlere büyük sürpriz!

PAYLAŞ