Fitbit'i bünyesine dahil eden Google gelecekteki akıllı saatleri için yeni patentler aldı - Haberler - indir.com

Fitbit'i bünyesine dahil eden Google gelecekteki akıllı saatleri için yeni patentler aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 21:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji ve arama motoru devi Google’ın yeni sağladığı patent başvurusu, el ve bilek hareketleri ile kullanılan bir özellik için geliştirmeler olduğu ortaya çıktı. Bu yeni patenti alınan teknoloji, gelecekte ise Pixel Smartwatch ve Wear OS işletim sistemine eklenebileceği bekleniyor. Google’ın Pixel saatlerini tanıtması için henüz uzun bir süre bulunuyor. Uzun zamandır yeni saatler gelmesi beklenirken, şirketten henüz konu hakkında bir açıklama gelmiş değil. ABD Patent Ofisi tarafından açıklanan bu yeni patent içeriğine göre ise Google, Wear OS veya Pixel Watch için yeni özellik geliştirdiği ifade ediliyor. Bu özellik ile beraber ise saatlerin farklı şekillerde kullanımı sağlanabilir.

Harekete duyarlı arayüz

Google arama geçmişi nasıl silinir?Google arama geçmişi nasıl silinir?

Akıllı saat alanında küresel lider olan Apple, 2016 yılından beri jestlere dayalı olarak kullanılan bir saat arayüzü üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin çalışmaları daha çok sağlık hizmetleri tarafında odaklanılmış durumda. Bu sebeple arayüzü de aktif olarak güçlendirmeye devam ediyor. El jest kontrolü noktasında ise Google, Apple’dan önce bu teknolojiyi kullanmaya başlayacak gibi duruyor. Öyle ki Soli projesi kapsamında Pixel 4 cihazlara Motion Sense adlı bir özellik gelmişti. Bu özelliğin ne kadar işlevsel ve verimli olduğu ise tartışılıyor.

Yeni patent içeriklerine göre ise Google bu özelliği akıllı saat modellerine getirmeyi hedefliyor. Saatin şasisine eklenen optik bir sensör ile algoritma geliştirilecek ve el, parmak, bilek ve kol hareketleri ile jestleri tanımış olacak. Google’ın patentlerine göre kameranın küçük ve enerji noktasında verimli olacağını ve kullanıcılara göre kendini ayarlayabileceği dikkat çekiyor. Kameranın nasıl üretileceği noktasında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Jestler içerisinde ise tut ve dokun gibi farklı komutlarında olması bekleniyor. Jestlere dayalı olacak bu arayüzün yenilikçi bir arayüz modeli olması bekleniyor.


Pixel telefonların kamera yetkilisi Marc Levoy Google'dan ayrıldıPixel telefonların kamera yetkilisi Marc Levoy Google'dan ayrıldı
Google Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecekGoogle Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecek

PAYLAŞ