Fitbit Yeni Modellerine Horlama ve Gürültü Takibi Getiriyor - Haberler - indir.com

Fitbit Yeni Modellerine Horlama ve Gürültü Takibi Getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 17:00:14
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Fitbit, Fitbit Sense ve Versa 3'te horlama ve gürültü algılama için yeni özellikleri kullanıma sundu.

Giyilebilir teknolojinin önemli markalarından bir tanesi olan Fitbit, 2 cihazı için önemli bir güncelleme yapıyor. Yapılan açıklamalara göre Fitbit Sense ve Versa 3 modellerinde kullanılacak horlama ve gürültü takibi özellikleri, kullanıcıların daha iyi uyku analizi yapmasını sağlayacak. Zira şu anda tüm cihazlarında uyku takibi yaparak kullanıcıların daha kaliteli bir şekilde uyumasına yardımcı olmayı sağlayan Fitbit,  Fitbit Sense ve Versa 3 modellerindeki bu deneyimi daha da iyileştirecek.

Fitbit Sense ve Versa 3 Yeni Özellikleri Nasıl Çalışacak?

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre gürültü takibi ile birlikte uyku sırasındaki ortam dinlenecek. Böylece kişilerin gece boyunca ne kadar yüksek bir sese maruz kaldığı, çevresinde gürültü olup olmadığı kolay bir şekilde analiz edilecek. bu analiz sırasında ise mevcut cihazlardaki yerleşecek mikrofonlar kullanılacak.

Kullanıcılar horlama özelliği sayesinde ise uyku sırasında farkında olmadığı horlama gibi durumlara karşı bilgi alabilecek. Uyku özelliğine eklenen yeni 2 sekme ile birlikte kullanıcılar uyku takibini daha iyi bir şekilde yapabilecek. Kullanıcı verilerine göre kişilerin daha iyi bir şekilde uyuması adına çeşitli öneriler sunan cihazlar, iki özellik sayesinde kişiler için daha gelişmiş ve kişisel çözümler sunabilecek.

Horlama ve Gürültü Algılamayı Nasıl Aktif Hale Getirilir?

Fitbit tarafından geliştirilen yeni özelliği kullanmak isteyenlerin cihazlarında uyku bölümüne geçiş yapması ve ardından özelliği aktif hale getirmesi yeterli. Yapılan resmi açıklamalarda mevcut takip işlemlerinin şarj tüketimini artıracağı ve bu nedenle de pil ömrü üzerinde etkili olacağı belirtildi. Şirket özellikle uyku öncesinde cihazların en az %40 şarj seviyesinde olması gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle de kullanıcılar yeni özellikleri test etmeden önce mevcut detaylara da mutlaka göz atmalı.

Horlama ve Gürültü Algılamayı Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Güncelleme ile alınacak yeni özelliğin iptal edilmek istenmesi halinde ise kullanıcılar istediği zaman bu özelliği devre dışı bırakabilecek ve hatta verilerini silebilecek. Bu konuda yapılması gereken işlemler ise uygulamayı açtıktan sonra ayarlar bölümüne geçiş yapılması ve özelliği devre dışı bırakmak için horlama ve gürültü algılama seçeneğinin yanındaki düğmelerin pasif duruma getirilmesi.





PAYLAŞ