FitBit EKG sensöründeki arıza nedeniyle cihazları ücretsiz değiştirecek - Haberler - indir.com

FitBit EKG sensöründeki arıza nedeniyle cihazları ücretsiz değiştirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 21:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene Google çatısı altına giren FitBit akıllı saatlerinde büyük bir sorunla gündeme.

ABD merkezli FitBit en popüler akıllı saat modeli Sense’de yaşanan EKG sensör sorunu sebebiyle akıllı saatlerini geri çağırıyor.

Merakla beklenen Fitbit Charge 4 tanıtıldı!Merakla beklenen Fitbit Charge 4 tanıtıldı!

Bu senenin başında Sense modelini tanıtan FitBit bu modelle Apple’a rakip olmayı başarmıştı. Apple Watch ile rekabet edebilen birinci sınıf bir cihaz olarak karşımıza çıkan Sense kısa süre sonra kullanıcılarına sorun yaşatmaya başladı.

Geçtiğimiz sene Kasım ayında Google tarafından satın alınan Fibit’in Sense adını verdiği modelinde  EKG sensörüyle ilgili bazı problemlerin olduğu ve bu sorunun yazılım güncellemesiyle çözülemeyecek gibi göründüğü hakkında resmi açıklama yapıldı. Bu noktada tüketicilerini mağdur etmek istemeyen şirket ise bugüne kadar tüketicilerle buluşan tüm Sense modellerini geri çağırma kararı aldı. Kullanıcılarına E-posta yoluyla ulaşan şirket hatalı Sense modellerinin ücretsiz olarak değişiminin yapılacağını belirtiyor. Ancak şirket arızanın detayları ya da cihazların arızasının nasıl tespit edileceği hakkında bir ayrıntı paylaşmamış.

Fitbit Charge 4 akıllı bileklik Türkiye’de satışa çıktı

Şirketin kullanıcılarına gönderdiği E-posta şöyle; "Cihazınızda performansını etkileyebilecek bir donanım sorunu belirledik. Lütfen saati bize iade edin. Nihai Fitbit deneyimi için size ücretsiz bir yedek sağlıyoruz. Şarj kablosu ve bileklik gibi tüm orijinal aksesuarları saklayın. Yeni bir cihaz alacaksınız."

Bazı kullanıcıların bu postayı bir aldatmaca gibi görerek bundan çekinmesi üzerine resmi açıklama yapan şirket Sense kullanıcılarına şirket tarafından ulaşıldığını ve kullanıcıların eski saatlerini yeni bir cihazla değiştirmek için neler yapmaları gerektiğini açıkladığını söyledi.


Fitbit'i bünyesine dahil eden Google gelecekteki akıllı saatleri için yeni patentler aldıFitbit'i bünyesine dahil eden Google gelecekteki akıllı saatleri için yeni patentler aldı
Amazfit GTS 2 Mini akıllı saat tasarımı ve özellikleri sızdırıldıAmazfit GTS 2 Mini akıllı saat tasarımı ve özellikleri sızdırıldı
Huami yeni akıllı saati Amazfit GTS 2 Mini'yi duyurduHuami yeni akıllı saati Amazfit GTS 2 Mini'yi duyurdu

PAYLAŞ